Mònica Sales i Irene Negre

Junts presenta 59 esmenes als Pressupostos de la Generalitat per a les comarques de les Terres de l’Ebre

Mònica Sales: “Volem corregir els pressupostos del tripartit per millorar el dia a dia dels ebrencs i afrontar les necessitats de la demarcació”

La diputada i portaveu del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, i la diputada, Irene Negre, han presentat aquest matí a Tortosa les 59 esmenes als Pressupostos de la Generalitat a les comarques de les Terres de l’Ebre. “En el cas concret de les Terres de l’Ebre, volem corregir els pressupostos del tripartit amb 59 esmenes, perquè volem que els ebrencs puguin desenvolupar el seu projecte de vida i de futur al seu poble” ha dit Mònica Sales. Així mateix, ha recordat que “l’objectiu és que no hagin d’abandonar casa seva per disposar de més oportunitats”. Per això, les esmenes de Junts per Catalunya a les Terres de l’Ebre també “van encaminades a combatre el despoblament de moltes comarques ebrenques”.

Per la portaveu Mònica Sales, els Pressupostos “ni donen resposta a totes les necessitats dels ciutadans en matèria de fiscalitat, d’educació o de salut; ni serveixen per afrontar els reptes de país, com el desenvolupament econòmic, l’equilibri territorial o per avançar cap a la independència”

En aquest sentit, Sales ha ressaltat que “les més de 800 esmenes presentades per al conjunt del país demostren que hi ha una alternativa al tripartit d’Esquerra, PSC i comuns. I aquesta alternativa és Junts per Catalunya”

En clau territorial, ha estat la diputada Irene Negre, qui ha detallat les 59 esmenes relacionades amb els municipis de la vegueria de les Terres de l’Ebre: “Serviran per millorar la vida dels veïns i veïnes de les comarques de les Terres de l’Ebre. Ens cal un pressupost que doni resposta a tots els racons del país”, ha assenyalat.

En matèria de drets i cohesió social, Negre ha destacat l’esmena a  la Llei de Mesures per tal que es recuperi el text aprovat al Parlament de Catalunya el passat 15 de desembre amb relació al fons nuclear d’ajuts als ajuntaments incorporant també les comarques de Lleida. “Junts vetllarà per garantir els 60 milions d‘euros anuals de la zona 1 i zona 2 del Penta. I amb l’esmena garantim que els territoris de Lleida que compleixin els requisits rebin el fons. Nosaltres estem al costat de la gent, de la gent que necessita ser escoltada i que mereix aquest retorn econòmic. Exigim que es convoqui l’òrgan de governança i que el govern deixi de fer perdre el temps a la gent”, ha advertit Negre. 

En l’àmbit dels drets socials, destaca l’esmena presentada per a la redacció del projecte executiu del nou Hospital de les Terres de l’Ebre per un import de 750.000 euros, així com la redacció d’un estudi informatiu per a la construcció d’un nou centre CRAE a Tortosa. 

Finalment, pel que fa a la sostenibilitat i l’energia, des de Junts per Catalunya es demana un fons d’ajuts per als ens locals per fer front a l’increment dels costos energètics o la creació d’una via verda a la Terra Alta.