Junts presenta “50 mesures principals per un Govern fort i eficient” per “resoldre la problemàtica i els reptes que genera la COVID-19”

La candidata a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, ha desgranat les línies mestres del programa de Govern que liderarà, si és escollida presidenta després de les eleccions del 14 de febrer.

Aquestes mesures s’inclouen en quatre grans objectius:

  1. Liderar unes polítiques de salut a favor d’una nova forma de gestió de la pandèmia de la covid-19, que reforci la prevenció i que permeti mantenir el màxim possible d’activitat econòmica i salvar els llocs de treball
  2. Aconseguir una Llei d’Amnistia per les gairebé 3.000 persones represaliades a Catalunya com a punt inicial en la resolució dels conflicte polític de Catalunya amb l’Estat basat en l’exercici del dret d’autodeterminació de la nació catalana.
  3. Si les formacions independentistes obtenim més del 50% dels vots, sol·licitar la intervenció dels organismes europeus per assolir un referèndum acordat i vinculant.
  4. Organitzar la Generalitat en una nova estructura que doni resposta als reptes actuals

Borràs s’ha compromès a “liderar un Govern amb persones professionals que liderin propostes eficients per tirar endavant aquesta situació de crisi” i això, segons la candidata, comporta tenir “un govern útil per a tota la ciutadania” i que “escolti tots els sectors econòmics i respongui a les seves necessitats”. Segons afirma Borràs “estem en una situació que els experts científics ens diuen que la COVID no és només una pandèmia, sinó una sindèmia” i això, implica tractar els seus efectes des d’una “perspectiva global”. I, en aquest sentit, Borràs ha assegurat que proposarà un executiu que actuï com ho fan “els estats europeus” i que tingui clar que la millor ajuda compensatòria “és la que no cal fer, perquè s’ha actuat amb previsió i prevenció”. “Cal tenir autocrítica i acceptar que no sempre s’ha actuat de la millor forma. Cal aprendre dels errors i actuar tenint en compte la realitat territorial i social de Catalunya”, en definitiva, “cal fer les coses  de  forma diferent i millor” ha reblat la candidata.

Consulta el document de les 50 mesures principals per un Govern fort i eficient.

Barcelona, 1 de febrer de 2021