Junts presenta 499 esmenes als Pressupostos de l’Estat en el seu tràmit al Senat

“Són fruit del diàleg amb el territori que els senadors i senadores hem mantingut amb les entitats i les organitzacions, que ens han transmès les seves demandes, necessitats i inquietuds”, afirma Cleries

 

El grup parlamentari de Junts per Catalunya al Senat ha presentat 499 esmenes a l’articulat i a les seccions al projecte de llei dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023. Una de les exigències que Junts reclama al Govern espanyol és un fons de 16.000 milions d’euros per a ajudar els ajuntaments, així com les PIMEs i els autònoms, a fer front a la factura elèctrica arran de l’increment de preus energètics.

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, defensa que “volem deixar ben clar que el ‘govern progressista’ deixa les empreses, els autònoms i els ajuntaments sense aquestes ajudes necessàries”. En la mateixa línia, Junts també  ha presentat esmenes als comptes de l’Estat que tenen en compte totes les demarcacions territorials de Catalunya per a millorar infraestructures i equipaments municipals, entre d’altres. “Són fruit del diàleg amb el territori que els senadors i senadores hem mantingut amb les entitats i les organitzacions que ens han transmès les seves demandes, necessitats i inquietuds”, afirma Cleries.

D’altra banda, una altra de les esmenes destacades que Junts reclama és la d’aplicar una exempció de l’IVA a les entitats que estan efectuant una activitat assistencial i que ajuden a un gran nombre de persones de col·lectius vulnerables, com per exemple, el Banc d’Aliments. “Amb una exempció de l’IVA, aquestes entitats podrien obtenir una capacitat superior i una major capacitat financera per donar una millor assistència als col·lectius més vulnerables”, assegura Cleries.

 

 

Madrid, 5 de desembre de 2022