Junts pregunta a Sánchez si la petició d’extradició del president Puigdemont feta per l’Advocacia de l’Estat forma part de l’agenda del retrobament amb ERC

¿Forma part de la seva promesa electoral de portar el president a Espanya?, adverteix la diputada, Mariona Illamola Dausà

La diputada, Mariona Illamola Dausà, ha preguntat aquest dimarts durant la compareixença del president del govern, Pedro Sánchez, si la petició d’extradició dedel president Puigdemont feta per l’advocacia de l’Estat forma part de l’agenda de retrobament amb ERC.  “L’advocacia de l’estat actua sota les instruccions i demana l’extradició dels exiliats per desordres però també per malversació agreujada com Llarena”, ha insistit Illamola Dausà. “¿És també per complir la seva promesa electoral de portar Puigdemont? Forma part de l’agenda del retrobament?”, ha afegit la diputada.

La diputada ha criticat l’acord de Barcelona a què van arribar la setmana passada Espanya i França. “Li dic Tractat Pirineus X perquè sincerament he perdut el compte de quants en tenim ja de laminació de drets i no veig ni respecte ni admiració cap a Catalunya”, ha afirmat Illamola Dausà.

Illamola Dausà també ha recordat que el govern espanyol s’ha negat a executar una partida pressupostària de 9.000 milions d’euros del fons Covid dels pressupostos del 2022 presentada per Junts.