Junts per Catalunya votarà aquest dissabte al Consell Nacional el reglament “per a guanyar les eleccions municipals del 2023”

 

La portaveu i vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi, ha explicat que la proposta recull el reglament de les eleccions primàries per escollir caps de llista pels comicis locals

Junts per Catalunya portarà a votació aquest dissabte al Consell Nacional que celebrarà el partit, el reglament per a les properes eleccions municipals del 2023. En roda de premsa, la portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha explicat que el document està enfocat “per a guanyar les eleccions municipals del 2023” i que contempla el reglament de les eleccions primàries per escollir els caps de llista. La portaveu ha afirmat que el reglament és “participatiu” i que “s’han escoltat moltes veus”. A més de contemplar una estructura, el document també emplaça a les agrupacions locals, comarcals i les vegueries a encetar la feina de triar els caps de llista i elaborar les llistes electorals. Per fer-ho, tenen com a límit el 28 de febrer per a la constitució de les comissions municipals territorials. L’objectiu és que el 2023 Junts per Catalunya sigui el partit “amb més força a nivell municipal”, ha afirmat Artadi. 

En altres qüestions d’actualitat, la portaveu ha assegurat que Junts per Catalunya a hores d’ara no està en condicions de donar suport a la reforma laboral que està treballant el govern espanyol: “hi ha un element rellevant, no es defensa ni es preserva un espai pel marc laboral català”. A més d’això, Artadi, denuncia que tampoc es resolen qüestions com la precarietat en els contractes temporals, la dualitat en el mercat laboral, la sobrequalificació o el salari mínim: “es tornen a incomplir promeses electorals d’un suposat govern progressista”

En referència a la taula de diàleg, Artadi ha tornat a posar de manifest que “no hi ha cap compromís del govern espanyol de resoldre el conflicte polític català, una taula de diàleg sense reunions no és diàleg” i critica que es debati sobre la data i el lloc i no pas sobre el contingut. 

 

Barcelona, 10 de gener de 2022.