Junts per Catalunya votarà a favor de les sol·licituds de compareixença del president Puigdemont i Josep Alay en relació amb les informacions aparegudes sobre Rússia

També es demanarà la compareixença de l’advocat Gonzalo Boye

El Grup parlamentari de Junts per Catalunya votarà a favor de la sol·licitud de compareixença a la Comissió d’Afers Institucionals fetes per Ciutadans on demana que el president, Carles Puigdemont i  el cap de l’oficina del president, Josep Lluís Alay informin sobre la seva relació amb els serveis secrets russos.

En aquesta mateixa línia, el grup parlamentari de Junts ha presentat una sol·licitud de compareixença de l’advocat Gonzalo Boye per tal que pugui aclarir les informacions que s’han difós aquests darrers mesos.

Ha estat el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, qui ha demanat “màxima transparència per aclarir tot el que fa referència a la guerra bruta contra l’estratègia política i judicial que s’està duent a terme per part de diferents estaments de l’Estat”.

Batet recorda que les informacions aparegudes parteixen d’un informe de la Guàrdia Civil ple de falsedats, incongruències i intoxicacions. “L’informe vol criminalitzar i desprestigiar l’independentisme català̀ davant la comunitat internacional” ha dit.

Finalment ha recordat que totes les activitats internacionals de l’Oficina del president Puigdemont, així́ com també́ del seu cap de l’Oficina, Josep Lluís Alay, i del seu equip jurídic, amb Gonzalo Boye al capdavant, “són perfectament legals i tenen com a objectiu contribuir a la resolució́ democràtica del conflicte polític entre Catalunya i Espanya”.

 

Barcelona, 15 de setembre de 2021