Junts per Catalunya veu “amb preocupació” la gestió dels fons europeus per part del govern espanyol: “La centralització sempre castiga Catalunya”

El president del Grup parlamentari assegura que l’estat espanyol “ni ha escoltat ni té la intenció que els fons comunitaris es gestionin des de Catalunya”

Junts per Catalunya posa en valor la tasca del Govern durant la pandèmia i remarca la importància de l’economia de l’espai, les xifres positives de captació inversora del darrer any i els fons de rescat dels sectors més afectats, com la Cultura

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha assegurat que veu “amb preocupació” la gestió dels fons europeus per part del govern espanyol, perquè “la centralització sempre castiga Catalunya, perjudica i impedeix el nostre benestar i el nostre progrés econòmic”. Així s’hi ha referit durant la pregunta al vicepresident del Govern Pere Aragonès en la sessió de control al Govern que s’ha celebrat avui al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, Batet ha afirmat que “ens temem em pitjor perquè el govern espanyol ni ha escotat el Govern de la Generalitat ni té la intenció que els fons comunitaris es gestionin des de Catalunya”.

 

 

Finalment, Batet també ha recordat els últims episodis de repressió que ha patit Catalunya, ara amb el processament de 29 alts càrrecs de la Generalitat.

 

El Govern, governa: Perspectives empresarials, reactivació de la cultura i economia de l’espai

La diputada i portaveu del Grup parlamentari, Gemma Geis, ha reivindicat el vessant social de les polítiques digitals i com a tractor de la recuperació econòmica. “Nosaltres volem un país normal, un país lliure, un país desacomplexadament disruptiu i innovador”, ha dit i per això ha subratllat la importància de l’estratègia aeroespacial del Govern amb el llançament de l’Enxaneta, com a millora de les funcions de telecomunicació, la connectivitat i el 5G.

 

 

Un altre dels sectors que més s’ha vist afectat per la pandèmia i que Junts per Catalunya ha volgut reivindicar és la Cultura i la importància de declarar-la com a bé essencial per a la ciutadania. És per això, que la diputada de Junts per Catalunya Mònica Sales ha fet valer la feina del departament de Cultura a l’hora d’adoptar mesures urgents i excepcionals per incrementar els recursos econòmics per contrarestar pèrdues i necessitats bàsiques i acompanyar les empreses culturals i els artistes.

 

 

Finalment, durant una pregunta al Govern, el diputat de Junts per Catalunya, Joan Canadell, ha explicat la realitat del teixit empresarial a Catalunya, les bones xifres que s’atorguen a Catalunya quant a inversió estrangera, amb una captació que ha estat un 31% superior a la de l’any anterior, i un dels millors resultats des de 1985. Per això ha posat en valor la tasca que ha realitzat el Govern aquests últims anys “per atraure inversions productives reals que comporten llocs de treball i generació de riquesa i ingressos fiscals que ajuden a millorar el benestar social de tots els catalans”.

 

 

Barcelona, 29 d’abril de 2021