Junts per Catalunya validarà amb les bases del partit un possible acord de govern amb ERC

La portaveu de Junts subratlla que les reunions segueixen avançant i que “hi ha una continuïtat en la feina i en les relacions amb ERC”

 

 

Junts per Catalunya validarà un possible acord de legislatura amb Esquerra Republicana amb les bases del partit un cop hagi passat el vistiplau de l’Executiva. Així ho ha explicat la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, en una roda de premsa aquest dilluns al matí, on també ha assegurat que l’objectiu és que les bases “en darrer terme, siguin les que decideixin el camí a continuar i cap on caminem després d’aquests mesos de negociacions”.

Pel que fa a l’estat de les negociacions, Artadi ha subratllat que “segueixen avançant i que hi ha continuïtat en la feina i en les relacions amb ERC”. En aquest sentit, la portaveu ha assegurat que des de Junts no s’ha rebut cap proposta concreta dels republicans per “avaluar una alternativa a un Govern de coalició. Tota la feina que hem anat fent ha estat en el marc d’un possible acord per un Govern de coalició, i un acord de la majoria independentista”.

 

 

Elecció dels consellers nacionals territorials

Un cop Junts per Catalunya celebri el Congrés Extraordinari aquest proper 7 i 8 de maig, tal com estableix la ponència organitzativa, el partit procedirà a l’elecció dels consellers nacionals territorials. A banda dels membres nats, que serien els integrants de l’Executiva i els càrrecs electes, com diputats del Parlament, també s’hauran d’escollir fins a un total de  92 consellers nacionals a tot Catalunya.

Finalment, l’Executiva del partit ha aprovat que es convoquin eleccions a 29 municipis més, seguint la implantació territorial del partit, agrupacions locals que no estan constituïdes, arreu del territori català, el proper 28 de maig.

 

Barcelona, 3 de maig de 2021