Junts per Catalunya urgeix a modificar la normativa sobre contractes de lloguer a professionals i comerciants que han vist afectada la seva activitat per la Covid19

Roda de premsa de la vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi.

Elsa Artadi, sobre la sentència a la Mesa del Parlament: “És una barbaritat inhabilitar 20 mesos a persones que només van permetre el debat democràtic a la Cambra”

La vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha explicat que Junts per Catalunya ha treballat en un seguit de mesures per modificar la normativa relacionada amb els contractes de lloguer subscrits per professionals i comerciants que hagin vist afectada la seva activitat per les noves mesures anticovid aprovades pel Govern, i que afecten, essencialment, la restauració i diversos sectors comercials.  “Hem estat treballant amb la renegociació dels contractes de lloguer, ara que s’ha procedit al tancament de negocis per motius sanitaris”.

Artadi ha explicat que el manteniment estricte dels contractes actuals, “pot provocar que una de les parts es vegi desproporcionalment gravada per part de l’altra”. Per això, la vicepresidenta del partit ha urgit una modificació normativa per donar suport a microempreses i PIME catalanes. “És una mesura prioritària que s’ha de tirar endavant i que ha d’entrar en vigor el més ràpidament possible”, ha reblat. La proposta de Junts per Catalunya consisteix a renegociar una part del contracte de lloguer sense que s’apliquin les clàusules de penalització i indemnització. 

La portaveu de Junts per Catalunya també ha recordat que el Govern posarà a disposició del sector una línia d’ajuts per fer front a les pèrdues que hagin pogut patir aquests dies d’aplicació de les noves mesures i ho ha contraposat amb l’actitud del Govern espanyol, a qui ha retret la seva inacció. Elsa Artadi ha demanat que “faci d’estat” i aporti ajuts al sector: “No pot ser que no s’estiguin donant els recursos per salvar un sector afectat per la situació actual”“Si l’estat no vol fer d’estat que ens deixi a nosaltres ser un estat”, ha dit finalment. 

Sentència a la Mesa del Parlament

La vicepresidenta del partit ha qualificat de “barbaritat” la sentència que ha fet pública avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra els quatre membres de la Mesa del Parlament l’any 2017 a qui els condemna a 20 mesos d’inhabilitació “per permetre el debat democràtic a la Cambra”. Per Artadi, el judici tenia la voluntat de “silenciar la veu de la ciutadania, la dissidència política, i és un greu atemptat contra la democracia” i ha considerat que davant aquest escenari de continua repressió “ens omple d’escepticisme i és difícil comprar els cants de sirena d’una solució dialogada d’un govern suposadament progressista que ha de ser diferent a l’anterior govern que hi havia”.

Davant d’aquesta sentència, Artadi ha assegurat que l’independentisme segueix dempeus “en la defensa de la representació de la ciutadania que va anar a votar i en la defensa el debat parlamentari com a eina fonamental”. Per Artadi, “aquestes vulneracions, només fa més justa la causa de la independència, només fa més clara la nostra tasca i el nostre posicionament” i ha considerat que és una “vergonya pel suposat estat de dret espanyol haver arribat a aquesta sentència”

Barcelona, 19 d’octubre de 2020