Junts per Catalunya treballarà perquè el 51% dels vots independentistes es materialitzin en una majoria inequívoca al Parlament i en un Govern fort i sòlid

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha fet una roda de premsa aquest dilluns al matí per valorar els resultats de les eleccions del 14-F i per explicar els acords que ha pres l’executiva del partit l’endemà de la contesa electoral. Durant la roda de premsa, el secretari general ha assegurat que treballarà perquè el 51% dels vots independentistes “es materialitzin en una majoria inequívoca al Parlament i en un Govern fort i sòlid”. En aquest sentit, Sànchez ha instat ERC, que és a qui li pertoca fer-ho amb 35.000 vots més i un escó de diferència, a “que faci les propostes necessàries per construir la majoria independentista que ha de tenir aquesta legislatura” i ha assenyalat que la proposta de Junts “és una aposta clara i inequívoca perquè el mandat que ahir es va donar a les urnes es concreti”. És per això que el secretari general de Junts ha remarcat que aquest escenari que s’obre després del 14-F “obliga als independentistes a treballar per resoldre les diferències entre formacions polítiques” per avançar cap a la independència, perquè l’electorat independentista “ha demanat reforçar les vies independentistes que estan compromeses de forma clara amb l’assoliment de l’autodeterminació i el reconeixement de l’1 d’octubre”.

 

La proposta de Junts per dialogar amb l’estat espanyol: Amnistia

D’altra banda, el secretari general ha posat de manifest, després que la Fiscalia hagi recorregut el tercer grau dels presos que aquesta decisió “ens posa a prova a tots nosaltres, a les tres formacions independentistes a tenir clar quina és l’actitud de voluntat de diàleg i negociació dels poders espanyols per resoldre el conflicte polític. La nostra proposta és molt clara: l’amnistia”.

 

 

Barcelona, 15 de febrer de 2021