Junts per Catalunya trasllada al president Aragonès la determinació per assolir la República catalana i el compromís per sortir amb èxit de la crisi causada per la pandèmia

Batet i Sales es reuneixen amb el cap de l’Executiu al Palau de la Generalitat

El president i la portaveu del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet i Mònica Sales, s’han reunit aquesta tarda amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. En la trobada celebrada al Palau de la Generalitat, han repassat les principals prioritats de la legislatura en l’àmbit governamental i parlamentari.

En aquest sentit, Junts per Catalunya ha traslladat la seva determinació per  avançar per assolir la República catalana i el compromís per sortir amb èxit de la crisi sanitària, econòmica i social causada per la pandèmia. “Treballar incansablement per aconseguir la independència i gestionar amb solvència les necessitats de la ciutadania són els dos reptes de la legislatura”, ha afirmat Batet.

Sobre la primera qüestió, Junts per Catalunya ha recordat l’oportunitat que representa per l’independentisme haver assolit el 52% dels vots en les eleccions del 14 de febrer i ha assenyalat que només l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació resoldran el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol.

En aquest sentit, el Grup parlamentari ha expressat la disposició de participar, de manera honesta i sincera, a la taula de diàleg amb el Govern espanyol. Però, a la vegada, també ha indicat que, si no hi ha resultats tangibles, caldrà explorar totes les vies en els organismes de coordinació, tal i com estableix l’acord de Govern.

Respecte a la sortida amb èxit de la crisi, Junts per Catalunya ha subratllat la necessitat de garantir la recuperació econòmica i protegir l’estat del benestar. Per això, ha destacat la importància de la gestió dels fons europeus vinculats al programa Next Generation i ha ressaltat les conclusions del Grup de Treball Catalunya 2022, presentades la setmana passada i que han de servir per definir les polítiques de transformació de la Catalunya post pandèmia.

 

Barcelona, 14 de juny del 2021