Junts per Catalunya signa un conveni de col·laboració amb Unitat Catalana

Les dues formacions acorden que Unitat Catalana serà la representació de Junts per Catalunya a l’Estat francès i els membres del partit que compleixin els requisits podran ser candidats a les eleccions municipals de la Catalunya Nord                                                    

President Puigdemont: “Aquest conveni entre Junts per Catalunya i Unitat Catalana demostra que ens comprometem a ajudar-nos mútuament, a continuar amb més força i més valor”

 

 

Junts per Catalunya ha signat aquest dilluns al matí un conveni de col·laboració amb Unitat Catalana a Banys d’Arles i Paladà, en un acte on hi han estat presents el president Carles Puigdemont; el conseller Lluís Puig; el secretari d’organització, David Saldoni; i el responsable de Països Catalans i Internacional del partit, Aleix Sarri.

 

 

Amb aquest acord, el partit busca l’expansió de Junts per Catalunya a la Catalunya Nord. En el document signat per les dues formacions, s’acorda que Unitat Catalana serà la representació de Junts per Catalunya a l’Estat francès. El text també marca que els membres del partit que compleixin els requisits podran ser candidats a les eleccions municipals de la Catalunya Nord. També els membres d’Unitat Catalana es podran presentar a les eleccions municipals i del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, però, Junts per Catalunya no pot interferir en les accions i decisions en relació a l’Estat francès sense el vistiplau d’Unitat Catalana.

 

Durant l’acte de signatura, el president Puigdemont ha assegurat que aquesta aliança “demostra que ens comprometem a ajudar-nos mútuament, a continuar amb més força i més valor”. El president ha reiterat que “ens hem d’ajudar entre nosaltres, perquè si no, no ho farà ningú”. “Només els catalans, tant se val si és del nord, com del sud, només ens tenim a nosaltres per ajudar-nos en la defensa de la llengua, la cultura i la nostra sobirania”, ha reblat finalment.

 

En aquest sentit, Puigdemont ha remarcat la vàlua del partit, les regidories que ostenta i les cambres on és present: “Som un partit amb vocació de govern, tenim una molt bona representació parlamentària, tenim una excepcional presència als nostres municipis, i tres eurodiputats. És un projecte que pot aportar moltes coses”.

 

En l’acte també han participat la batllessa d’Amélie-les-bains, Maria Costa; el president d’Unitat Catalana, Jaume Pol; i el responsable de relacions amb els Països Catalans, Enric Balaguer.

 

 

 

Barcelona, 19 de juliol de 2021