Junts per Catalunya remarca la importància de l’acció exterior del Govern i assegura que és un deure “persistir i resistir” en la internacionalització de la causa catalana

El ple del Parlament aprova la creació d’una comissió per a la protecció del Delta de l’Ebre i una comissió específica sobre la salut mental

En una interpel·lació al Govern, el diputat de Junts per Catalunya Josep Rius ha posat de relleu la importància de l’acció exterior de l’executiu català, de la internacionalització, l’impuls i la projecció de Catalunya en tots els seus vessants. En aquest sentit, Rius ha reivindicat la feina de l’exili a l’hora de contribuir a desmentir totes les proclames que puguin venir des de Madrid: “Els catalans tenim totes les victòries aconseguides des de l’exili”. “L’intent de la propaganda espanyola de presentar-nos com uns egoistes econòmics o com uns euròfobs ha fracassat i s’ha reforçat el vincle del moviment independentista amb l’ideal de defensa dels drets humans, enfront d’un estat que n’és totalment combatiu”, ha dit. Per això ha seguit defensant que les victòries que l’independentisme ha guanyat a Europa demostra que l’acció internacional de l’exili “ha assolit el seu objectiu principal: evidenciar que això no és un afer intern, és un afer europeu a tots els seus efectes”.

 

 

Finalment, ha reblat que el deure dels representants públics i els ciutadans és “persistir i resistir” en la internacionalització d’aquesta causa catalana, perquè és a Europa on hem aconseguit totes les victòries. “Res no farà que deixem d’internacionalitzar el maltractament a què està sotmesa la minoria nacional catalana”, ha conclòs.

 

El Parlament aprova la creació d’una Comissió específica sobre salut mental

El Ple del Parlament ha aprovat la creació d’una Comissió específica sobre Salut Mental. La diputada de Junts per Catalunya Titón Laïlla ha defensat la importància d’aquest espai per arribar a conclusions consensuades, realistes i pràctiques per millorar l’atenció a les persones que pateixen un problema de trastorn mental. “Parlar de Salut Mental és parlar de vida. Per això, no ens pot ser aliè, sobretot per l’impacte que tindrà en les nostres vides i en el nostre entorn”, ha apuntat, especialment després de la pandèmia, que ha posat sobre la taula quines són les febleses que té el sistema en l’àmbit de salut mental. “Ens cal una visió transversal, global, interdisciplinari i  interdepartamental per abordar la malaltia mental i els seus efectes, de manera que ens permeti acompanyar a la persona des d’aquesta perspectiva holística i oferint dignitat”, ha dit Laïlla.

 

 

El Parlament aprova la creació d’una comissió per a la protecció del Delta de l’Ebre

El ple del Parlament ha aprovat una comissió per a la protecció del Delta de l’Ebre aquest dimecres al matí. El diputat de Junts per Catalunya Damià Calvet ha assegurat que “estem compromesos amb el futur del medi natural, la biodiversitat, les activitats i la gent del Delta” i ha remarcat la importància d’aquesta comissió i el deure de treballar “amb rapidesa i amb eficàcia: aquesta és la nostra voluntat per donar amplitud de mires, també l’europea, proposar mesures, fer-ne el seguiment”.

 

 

Barcelona, 16 de juny de 2021