Junts per Catalunya reivindica la força del municipalisme a la seva segona Convenció Municipalista a Reus

El partit ja té gairebé 100 candidats nomenats per a les properes eleccions municipals i aspira a liderar les alcaldies de Catalunya

Junts per Catalunya ha celebrat avui la seva segona Convenció Municipalista a Reus. La jornada ha estat un espai de trobada de tots els electes municipals de partit i ha comptat amb la presència dels membres del Govern de Junts, així com l’Executiva.

Al llarg de la jornada s’ha posat de relleu que Junts és la garantia de la solvència en la gestió per construir el millor país i que es compromet a posar el municipalisme català al servei de la independència i de Catalunya. El partit ja té gairebé 100 candidats nomenats per a les properes eleccions municipals i aspira a liderar les alcaldies de Catalunya.

La presidenta Laura Borràs ha posat en valor la tasca municipal al servei de l’independentisme, posant d’exemple la jornada del referèndum de l’1 d’octubre: “l’1 d’octubre és patrimoni de tots. El millor exemple del que cal fer el tenim amb la feina dels alcaldes i regidors, que van fer mans i mànigues perquè els seus veïns poguessin votar”. El proper dissabte 4 de juny el partit celebra a Argelers el seu Congrés Nacional on es triarà la nova executiva del partit. En aquest sentit, la presidenta ha afirmat que la candidatura que encapçala juntament amb el conseller Jordi Turull és “una candidatura per mostrar la força que té aquest partit”. En la seva intervenció també ha defensat l’acord aconseguit aquesta setmana per defensar el model d’escola catalana: “hem perseverat per aconseguir el consens que inclogués la comunitat educativa. Aquesta capacitat d’arrossegar els altres cap a posicions més ambicioses, és la força de Junts. Ningú pot dubtar que a Junts defensem la llengua i la cultura”

En la cloenda de l’acte, el secretari general, Jordi Sànchez, ha posat de relleu el caràcter generós de Junts per Catalunya i ha afirmat que la prioritat del partit en les eleccions del 2023 serà “fer coalicions de govern amb les formacions independentistes. Volem que la majoria independentista s’expressi amb naturalitat a tots els consistoris a partir del 2023”. En aquest sentit, ha destacat que “no podem acceptar que aquells que diuen que formen part del projecte independentista ens robin alcaldies amb majories alienes expressades a les urnes, com a Figueres, Sant Cugat o Tàrrega”

El vicepresident de Junts, Jordi Turull, per la seva part, ha posat en valor el caràcter proper de la política municipal: “hem de ser el partit que escolta. Hem de sentir el batec de la gent i saber què li preocupa”. Sobre el Congrés Nacional del proper 4 de juny, el conseller ha afirmat que “aquests dies estem presentant la candidatura amb la presidenta Laura Borràs al territori. Hem de ser un partit de mentalitat municipal amb determinació nacional. Que a partir d’escoltar, vol liderar. Per fer-ho, hem de parlar el mateix idioma que parla la gent”. Al final de la seva intervenció, el conseller ha fet una crida a omplir Argelers per estar amb el president Puigdemont: “Si a algú li molesta que es vagi molt a Waterloo, la setmana vinent omplim Argelers a vessar per poder estar amb el nostre president”

 

El vicepresident Jordi Puigneró, per la seva part, ha refermat la lluita de Junts per la independència: “ara fa anys vam decidir pujar en un ring per fer la independència i ens hem hagut d’enfrontar a tot un estat per intentar aconseguir aquest objectiu. Tenim clar que no hi baixarem fins que siguem independents”

El secretari d’organització, David Saldoni, ha afirmat que “Junts és l’únic partit útil capaç de fer la transformació. Necessitem la força dels ajuntaments, des del poble més petit fins al més gran. Fer-nos forts al territori és imprescindible per fer-nos forts a nivell nacional”

La candidata de Junts a Reus, Teresa Pallarès, ha posat de relleu la força de Junts per Catalunya: “hem construït un partit ferm i alguns ens temen. Hem de ser forts per a les properes eleccions. La independència serà impossible sense el món municipal. #Junts ho farem possible”. En la seva intervenció, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha afirmat que “com deia Ciceró, ‘quan més gran és la dificultat, més gran és la glòria’. Les municipals de #Junts al 2023 seran dies de glòria”. El vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha destacat que “la feina que farem nosaltres també serà clau pel projecte polític de Catalunya que volem pels nostres fills i nets”. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat una cita del president Puigdemont: “El president Puigdemont deia que a Catalunya no tenim petroli, tenim talent. A #Junts tenim molt de talent. Som el partit de la solvència”

 

Reus, 28 de maig de 2022.