Albert Batet

Junts per Catalunya reitera que la negociació amb l’Estat espanyol per resoldre el conflicte polític requereix de garanties sòlides  

Batet adverteix durant la sessió de control al Parlament que, davant l’Estat espanyol, “totes les precaucions queden curtes”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha manifestat la predisposició a participar en la negociació amb l’Estat per resoldre el conflicte polític “si hi ha garanties sòlides, amb agenda i ordre del dia sobre l’amnistia i l’autodeterminació, amb mecanismes d’avaluació eficients per poder obtenir resultats i sense vetos, per part de l’Estat, als nostres interlocutors”.

Després del recent oferiment de Pedro Sánchez a Junts per formar part d’aquesta negociació, Batet ha subratllat que, “davant l’Estat espanyol, totes les precaucions queden curtes” perquè “sabem com pensa i com actua”. “Sé que compartim que som conscients de qui tenim davant”, ha recordat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control al Parlament.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari ha recordat que, des de la sentència contra l’Estatut fa 12 anys, “cap govern espanyol ha posat damunt la taula cap proposta política per Catalunya i tampoc cap govern espanyol ha aturat la repressió contra l’independentisme. Al contrari, no hi ha dia sense una nova trama de l’Operació Catalunya”, ha afegit.

A més, Batet ha assenyalat diversos advertiments de les institucions europees aquesta setmana, amb el nou informe del Consell d’Europa, que torna a deixar en evidència que Espanya és una democràcia defectuosa o amb la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans, que ahir va condemnar Espanya per publicar la fotografia del DNI de jutges favorables al dret a decidir de Catalunya.

Així mateix, el president del grup parlamentari ha insistit que la posició de Junts per Catalunya en aquest procés de negociació es basa en dos valors: reconeixement i respecte. “Reconeixement, novament, per part de l’Estat, de l’existència d’un conflicte polític i respecte a la sobirania d’aquest Parlament, que va aprovar per àmplia majoria les garanties d’una negociació”, ha afirmat Batet.

Finalment, ha expressat el suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per defensar els drets de tots els diputats a la Cambra.