Junts per Catalunya registrarà una proposició de llei al Parlament per fer front a la sequera davant la gestió erràtica del Govern

Albert Batet, al president Aragonès: “Si el Govern no fa la feina, la farem des del Parlament”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha  anunciat aquest matí al ple del Parlament una proposició de llei en lectura única davant la sequera “amb voluntat de mà estesa a tothom”. “Si el Govern no fa la feina, la farem amb des del Parlament”, ha advertit.

Durant la sessió de control al president, Batet ha recriminat al Govern “una gestió erràtica de sequera, sense lideratge, sense consens i plena d’incompliments”. “Vostè mateix i la consellera Jordà van agafar el compromís en seu parlamentària de tramitar un nou decret i el Parlament, amb el suport de 111 diputats, va instar el Govern a presentar-ne un de nou durant aquest ple”, ha recordat el president del grup parlamentari al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui ha demanat actuar amb rapidesa perquè “cada dia compta”

Batet també ha retret al president Aragonès que governi d’esquena al Parlament. “La credibilitat i la confiança es guanyen dia a dia amb el compliment de la paraula donada al Parlament i amb respecte a les majories parlamentàries”, ha advertit. 

Amb aquesta proposició de llei, Junts per Catalunya vol tirar endavant tres aspectes que són cabdals i que ara mateix no estan garantits. En primer lloc, assegurar legislativament les contractacions per emergència, com es va fer durant la pandèmia. Segon, que hi hagi una moratòria en el règim sancionador als ajuntaments perquè “cal col·laboració, no imposició”. I, en tercer lloc, tenir “concrecions i garanties sobre les inversions”.