Junts per Catalunya registra una proposició de llei perquè el Parlament aprovi d’urgència una nova llei de l’audiovisual de Catalunya

Albert Batet afirma que, davant l’ofensiva del Govern espanyol contra el català, el Grup parlamentari pren la iniciativa per defensar la llengua catalana

 

 

El Grup parlamentari de Junts per Catalunya ha registrat aquest dijous al migdia una proposició de llei perquè el Parlament aprovi d’urgència una nova llei de l’audiovisual de Catalunya. El president del Grup parlamentari, Albert Batet, ha defensat que “davant l’última ofensiva del Govern espanyol contra el català, prenem la iniciativa”. En aquest sentit, Batet ha fixat la defensa de la llengua com un objectiu prioritari de l’acció política de Junts per Catalunya. “És una línia vermella de Junts per Catalunya”, ha reiterat.

“No deixarem la defensa de la llengua catalana en mans del govern espanyol. Perquè els coneixem i perquè encara que ara hagi aturat la tramitació de la llei general de l’audiovisual i digui que vol negociar, nosaltres no ens fiem del PSOE”, ha apuntat Batet en roda de premsa.

Finalment, el president del Grup parlamentari ha sentenciat que “Catalunya necessita un instrument normatiu d’àmbit català, com ja teníem, que reculli i incorpori les noves mesures previstes en la directiva europea. Si anem a remolc de l’Estat espanyol, no avancem com a país”.

El text presentat contempla mesures que vetllaran per promoure la producció audiovisual catalana i garantir una major oferta audiovisual en català als serveis a petició, on actualment és gairebé inexistent; atribueix noves competències al CAC per protegir els ciutadans, especialment els menors i les minories, davant continguts perjudicials que fomentin l’odi i la desinformació en les plataformes d’intercanvi de vídeos.; i protegeix la infància i l’adolescència i no permet que les TV, ràdios i plataformes puguin emetre continguts que incloguin pornografia, violència gratuïta i violència de gènere.

 

 

Barcelona, 23 de setembre de 2021