Junts per Catalunya qualifica “d’aberrant intromissió” a la sobirania del Parlament la decisió del govern espanyol de recórrer al Tribunal Constitucional la llei de l’habitatge

Mònica Sales: “El Parlament de Catalunya proposa solucions, mentre que el PSOE i Podemos des del govern espanyol, perjudiquen les persones més vulnerables”

La portaveu del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha qualificat “d’aberrant intromissió” a la sobirania del Parlament de Catalunya la decisió del govern espanyol de recórrer al Tribunal Constitucional la llei de l’habitatge. La portaveu ha lamentat que el govern de Pedro Sánchez consideri “inconstitucional una llei que pretén evitar augments injustificats del preu del lloguer, especialment dels col·lectius amb més dificultats, com ara els joves. El recurs del Govern espanyol imposa la visió de l’habitatge com a ‘bé de mercat’ per damunt de la concepció de l’habitatge com a dret social”. En aquest sentit, Mònica Sales ha reiterat que “el Parlament de Catalunya proposa solucions, mentre que el PSOE i Podemos des del govern espanyol, perjudiquen les persones més vulnerables”.

D’altra banda, el Grup parlamentari ha traslladat el suport als membres del Govern de Puigdemont que segueixen declarant aquesta setmana al Jutjat 13 de Barcelona i també ha traslladat la solidaritat al conseller Miquel Buch i al sergent dels Mossos d’Esquadra, Lluís Escolà. “Cada setmana, tenim una nova mostra que la repressió ferotge de l’Estat espanyol no s’atura. Només busca la venjança i l’escarment. Si l’Estat espanyol realment vol trobar una solució al conflicte polític, és inacceptable que segueixi actuant de manera autoritària i coercitiva”, ha lamentat.

 

 

Barcelona, 15 de juny de 2021