Junts per Catalunya proposa una auditoria pública i independent sobre la gestió del Govern de la crisi de la Covid-19

Albert Batet assegura que “tenim el deure de retre comptes a la ciutadania” i analitzar què s’ha fet bé i què cal millorar “pel futur de les pròximes generacions i per tenir una administració eficient que s’emmiralli en la República catalana que volem construir”

 

 

Junts per Catalunya ha demanat al vicepresident del Govern una auditoria “pública i independent” sobre la gestió de la crisi de la Covid-19. Durant la sessió de control al Govern, el president del Grup parlamentari Albert Batet ha assegurat que després de veure una evolució positiva de les xifres de la pandèmia, l’aixecament de les restriccions de mobilitat, el toc de queda o l’ampliació dels horaris de la restauració, ara “tenim el deure de retre comptes a la ciutadania” i analitzar què s’ha fet bé i què cal millorar “pel futur de les pròximes generacions i per tenir una administració eficient que s’emmiralli en la República catalana que volem construir”.

D’altra banda, el president del Grup ha denunciat la repressió que segueix patint Catalunya després que el Tribunal de Comptes “estigui exigint desmesurades fiances” a càrrecs de responsabilitat de la Generalitat, com Albert Royo, l’antic responsable del Diplocat.

 

 

Ajudes Covid al món municipal, denúncies contra la violència masclista i la gestió de les vies d’altes prestacions a Catalunya

La diputada de Junts per Catalunya Marta Madrenas  ha alertat que la finalització de la concessió de autopistes a Catalunya poden afectar les arques d’alguns municipis catalans, que ingressaven al voltant de 14 milions d’euros en concepte d’IBI. Madrenas ha criticat la falta de concreció de l’estat espanyol a l’hora de posar solució a aquesta problemàtica i ha exigit al Govern de Pedro Sánchez “compensacions transitòries per poder fer front progressivament a aquesta reducció dràstica dels ingressos”.

D’altra banda, després constatar la vulnerabilitat de les dones víctimes de violència masclista durant la pandèmia, la diputada de Junts per Catalunya Judith Toronjo ha posat en valor que el departament d’Interior hagi desplegat un Pla de contingència que inclou un servei de Whatsapp, disponible les 24 hores al dia, per facilitar el contacte de les víctimes amb la policia.

 

 

Finalment, la diputada de Junts per Catalunya Anna Erra ha posat en valor els esforços del món local per fer front a la pandèmia, augmentant les polítiques socials o generant plans de reactivació econòmica. Per això, també ha agraït la tasca del Govern i les polítiques que han engegat per afrontar la crisi econòmica derivada de la pandèmia, que tal com ha explicat la consellera de la presidència, Meritxell Budó, es tracta de 1.100 milions d’euros que s’injectaran les administracions locals en 3 anys o els 120 milions d’euros del fons de cooperació local extraordinari per la Covid.

Recupera les intervencions dels diputats de Junts per Catalunya a través del nostre canal de YouTube.

 

Barcelona, 13 de maig de 2021