Junts per Catalunya presenta un decàleg amb 10 propostes perquè el 30-M es pugui votar amb garanties per preservar la salut pública i el dret a vot de la ciutadania

Elsa Artadi ha insistit que “les eleccions s’han de produir sí o sí el 30-M, no es pot tornar a produir un ajornament electoral. S’han de posar en marxa tots els mecanismes i protocols necessaris per garantir-ho”

Junts per Catalunya ha presentat un decàleg amb 10 propostes perquè les eleccions del 30-M es puguin fer amb totes les garanties, preservant la salut pública de la ciutadania i garantit el dret a vot de tothom. En una roda de premsa aquest dilluns al matí, la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha emplaçat la resta de partits i al Govern a treballar per posar “en marxa tots els mecanismes i protocols necessaris per garantir que el 30-M es pugui votar i no es torni a produir un nou ajornament electoral”. “Ajornar unes eleccions és una anomalia democràtica. És una mesura de darrer recurs per part del Govern en una situació anòmala”, ha explicat, amb un Govern en funcions, sense president i amb un Parlament dissolt. Per això ha remarcat que “necessitem la força dels poders executiu i el legislatiu per fer front a la triple crisi econòmica que patim”.

D’entre les propostes, Artadi ha explicat les mesures que el partit presentarà, com ara vacunar les meses electorals i els interventors; multiplicar els punts de votació; incloure mesuradors de CO2 en tots els col·legis electorals; incentivar el vot per correu i el vot anticipat; la implantació de l’urna mòbil o la promoció del vot electrònic i el vot exterior.

Barcelona, 18 de gener del 2021