Junts per Catalunya no recolzarà els pressupostos de l’estat si el català no queda inclòs en la llei de l’audiovisual

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Miriam Nogueras, ha avisat que el català és una “línia vermella que no es pot traspassar”

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha afirmat en roda de premsa que Junts per Catalunya no negociarà els pressupostos de l’estat si el català no queda inclòs en la futura llei de l’audiovisual, i, per tant, no els recolzarà. Nogueras ho ha anunciat en una roda de premsa després de reunir-se amb el Ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica d’Espanya, Félix Bolaños, on li ha traslladat la posició de Junts respecte la llei que està ultimant el govern espanyol. “El català és una línia vermella que no es pot traspassar i qualsevol intent de marginar-lo o minoritzar-lo tindrà l’oposició frontal de Junts” ha afirmat. 

La portaveu ha lamentat que el govern espanyol hagi exclòs el català del primer esborrany de la llei i ha assegurat que, fent-ho, el govern de Pedro Sánchez “demostra un cop més la seva manca de sensibilitat cap a Catalunya”. Nogueras li ha traslladat al ministre que un cop retirat el text del projecte, ha de renegociar-lo amb les forces polítiques catalanes “per tal que reculli la pluralitat lingüística de l’estat” incloent el català, el basc i el gallec a la programació de les plataformes digitals. 

Si finalment el govern espanyol respecta la presència del català, Nogueras ha afirmat que “des de Junts estem oberts a negociar els pressupostos”, però avisa que “no donarem un xec en blanc” i condiciona el sentit del vot al contingut dels comptes, especialment de la creació d’un fons covid extraordinari, el repartiment dels fons europeus, les inversions a Rodalies i “altres capítols que ajudin a combatre el dèficit fiscal que Catalunya pateix de forma crònica”

 

Madrid, 22 de setembre de 2021.