Junts per Catalunya impulsarà la creació d’una comissió d’estudi sobre el deute històric de l’Estat amb Catalunya

Albert Batet denuncia que el país “pateix un dèficit fiscal insuportable i un incompliment sistemàtic de les inversions promeses en tots els àmbits”

Junts per Catalunya impulsarà al Parlament la creació d’una comissió d’estudi sobre el deute històric de l’Estat amb Catalunya. El president del Grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha explicat que l’objectiu d’aquesta comissió és fer una “radiografia completa” del deute de l’Estat amb Catalunya. “Catalunya pateix un dèficit fiscal insuportable i un incompliment sistemàtic de les inversions promeses en tots els àmbits”, ha denunciat Batet. A parer seu, “és un deute el benestar, amb el progrés i amb les oportunitats dels catalans i les catalanes”

En aquest sentit, Batet, que ha estat acompanyat pel diputat Joan Canadell, ha posat tres exemples de la “discriminació” que diu que pateix Catalunya per part de l’Estat: en primer lloc, que Catalunya només rep el 12% en inversions, quan representa el 16% de la població de l’Estat, el 19% del PIB o el 25% de les exportacions; en segon lloc, el grau d’execució de pressupostos de l’Estat en infraestructures a Catalunya en els darrers 10 anys és inferior, en promig, al 74%; i, en tercer lloc, en el Pressupost d’aquest any, en què l’execució a Catalunya durant el primer trimestre només ha estat del 13%.

En referència als Pressupostos Generals de l’Estat, Batet ha afirmat que “són insuficients i tornen a perpetrar els incompliments, l’infrafinançament i els greuges del Govern espanyol, sigui del color que sigui, amb Catalunya”. Per això, el president del Grup parlamentari ha reiterat la necessitat  que “l’independentisme vagi unit per aprofitar la força del 52%”.