Junts per Catalunya i Demòcrates i Liberals d’Andorra es reuneixen per estrènyer lligams

La reunió, amb presència dels principals líders d’ambdues formacions, ha tingut lloc al Parlament andorrà i ha servit per tractar temes relacionats amb la fiscalitat, la cultura i la llengua

Una representació de Junts per Catalunya, encapçalada pel secretari general Jordi Sànchez i el president del grup parlamentari, Albert Batet, ha visitat avui el Principat d’Andorra, per assistir a una reunió de treball amb els grups parlamentaris de Demòcrates i Liberals d’Andorra, liderats pel president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat i el president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa. Es tracta d’una visita que té la voluntat de reforçar les bones relacions de veïnatge i estrènyer lligams entre ambdues formacions.

La jornada ha constat de tres reunions de treball, on s’han tractat temes relacionats amb la fiscalitat, la cultura i la llengua. Precisament, les reunions vinculades a les polítiques de fiscalitat van motivar, els primers mesos de l’any passat, la voluntat dels grups andorrans d’iniciar una ronda de reunions amb diverses formacions parlamentàries tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. El secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals del Govern, Marc Ballestà, ha estat l’encarregat de conduir la reunió.

La representació de Junts per Catalunya ha estat integrada pel secretari general Jordi Sànchez, el president del grup parlamentari, Albert Batet, el secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, el vicepresident Josep Rius, el secretari d’organització David Saldoni, el portaveu al Senat Josep Lluís Cleries, el diputat al Parlament Ramon Tremosa. Per part dels grups parlamentaris andorrans, a més d’Enseñat i Costa, també hi ha assistit la presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, els consellers Demòcrates Berna Coma i Joan Carles Ramos i la consellera Liberal Eva López.

Demòcrates i Liberals consideren indispensable consolidar sinergies i garantir les bones relacions a banda i banda del país, aspecte que també s’ha fet evident amb la pandèmia de la Covid-19. La comunicació fluïda i directa amb les forces polítiques, durant el temps que va estar tancada la frontera catalano andorrana, va ser essencial perquè la ciutadania d’Andorra obtingués certes preferències en la mobilitat interterritorial.

 

Andorra la Vella, 5 de novembre de 2021