Albert Batet i Joan Candell es reuneixen amb la Cambra de Comerç

Junts per Catalunya es reuneix amb la Cambra de Comerç de Barcelona per recollir les demandes del teixit empresarial 

Albert Batet inicia la ronda de contactes del grup parlamentari amb organitzacions de la societat civil “per prendre el pols del país”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, i el diputat Joan Canadell han celebrat aquest matí una reunió de treball amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, per escoltar les demandes i necessitats del teixit empresarial de Catalunya. 

En la trobada, han abordat el context econòmic actual, marcat per la invasió russa a Ucraïna, que ha disparat el preu de l’energia i ha comportat un augment desbocat de la inflació. Batet ha expressat que, des del Parlament, “continuarem treballant per donar suport al teixit productiu, especialment els sectors que depenen d’un ús intensiu de l’energia”.

La reunió també ha servit per tractar el dèficit d’infrastructures que pateix el país, sobretot, per als incompliments reiterats del Govern espanyol. “Pedro Sánchez només ha executat fins al juny el 16% de la inversió prevista a Catalunya durant 2022 i, amb aquest ritme d’execució, la inversió real serà similar a la vergonyosa xifra de l’any passat: un 36%”, ha recordat el president del grup parlamentari.

A parer seu, “el Govern espanyol, sigui del PSOE o del PP, vol que Catalunya perdi pistonada i que deixi de ser motor econòmic”. En aquest sentit, Batet ha assenyalat que el país necessita exercir la seva sobirania perquè “sense els recursos i les competències d’un estat no podem desenvolupar les polítiques públiques que els ciutadans de Catalunya mereixen ni desplegar tota la potencialitat que tenim com a país”.

Així mateix, Batet i Roca també han parlat sobre la gestió lenta i centralitzada de l’Estat espanyol amb el Fons Next Generation UE, a més de la necessitat que l’administració apliqui mesures efectives per agilitzar els tràmits burocràtics per a les empreses.

La reunió amb la Cambra de Comerç de Barcelona és la primera d’una ronda de contactes amb organitzacions de la societat civil, en l’àmbit nacional i territorial, per donar resposta a les necessitats i demandes de la ciutadania. 

Batet ha assenyalat la voluntat de “prendre el pols del país, recollir necessitats i preocupacions de la gent és essencial per poder-hi donar resposta des del Parlament. I això, només s’aconsegueix escoltant la gent i trepitjant carrer”. “Serem més actius que mai davant d’un govern dèbil, amb només 33 diputats de 135”, ha sentenciat.

El grup parlamentari té previst continuar aquesta ronda de contactes durant les pròximes setmanes.

 

Barcelona, 28 d’octubre de 2022