Reunió amb el sindicat SAP-FEPOL

Junts per Catalunya es reuneix amb el sindicat dels Mossos d’Esquadra SAP-FEPOL per analitzar la greu crisi generada pel conseller Elena

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, la portaveu, Mònica Sales, i les diputades de la Comissió d’Interior Mercè Esteve i Jeannine Abella, s’han reunit avui amb representants del sindicat majoritari dels Mossos d’Esquadra, SAP-FEPOL, per conèixer de primera mà la seva posició sobre la greu crisi dins del cos policial que ha generat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, amb la destitució del comissari en cap, Josep Maria Estela, a principis d’aquesta setmana.

En la trobada, el grup parlamentari ha traslladat al sindicat el seu suport als 18.000 agents dels Mossos d’Esquadra. “Des de Junts actuarem sempre amb responsabilitat, especialment per salvaguardar el prestigi i la reputació dels Mossos d’Esquadra. No contribuirem ni farem el joc per fomentar el seu desprestigi”, ha assegurat Batet. 

Així mateix, Junts per Catalunya ja va demanar dimarts  la compareixença del conseller d’Interior al Parlament, una petició que avalada avui en una votació al ple de la Cambra. En aquesta línia, Batet ha afirmat que “el Govern va tard i malament. Ha de donar totes les explicacions necessàries en seu parlamentària i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, tampoc s’hi pot posar de perfil perquè és el màxim responsable polític de la policia”.

Junts per Catalunya lamenta que el Departament d’Interior, amb el conseller Elena al capdavant des de fa 18 mesos, no disposa d’un projecte polític de seguretat pública, ni per al cos de Mossos d’Esquadra ni policies locals.