Junts per Catalunya es mostra convençut que el president Aragonès a no “acceptarà cap tutela” que posi en dubte l’acord de Govern amb ERC

El president del Grup parlamentari Albert Batet critica les cautelars dictades pel TSJC perquè “és un nou atac de la justícia als drets lingüístics de Catalunya i ataca directament als consensos de país, com la immersió lingüística”

 

 

El president del Grup parlamentari Albert Batet s’ha mostrat convençut que el president Pere Aragonès “no acceptarà cap tutela que posi en dubte l’acord arribat amb ERC, des del màxim respecte institucional al seu càrrec”. Així s’hi ha referit després de l’article del líder d’ERC Oriol Junqueras on refusa la unilateralitat en el si del procés independentista: “Ens sorprèn la falta de coherència que posen en dubte l’estratègia acordada”, una estratègia que, ha remarcat Batet, “no exclou cap via per fer possible la independència. Amb respecte, amb confiança i amb lleialtat”.

D’altra banda, Albert Batet ha criticat les cautelars dictades pel TSJC, que obliga els alumnes a triar si volen fer la selectivitat en català, castellà o aranès, perquè “és un nou atac de la justícia als drets lingüístics de Catalunya i ataca directament als consensos de país com la immersió lingüística”.

 

Nou organigrama del grup parlamentari

El president del Grup parlamentari ha comparegut aquest dimarts a la tarda juntament amb la nova portaveu, Mònica Sales i el nou portaveu adjunt, Josep Rius i ha explicat que d’entre els objectius que s’ha marcat el grup parlamentari, Junts per Catalunya treballarà des del Parlament per avançar cap a la República catalana, complint amb el mandat del 52% del vot independentista. Però el grup parlamentari també s’ha conjurat a continuar treballant “amb totes les energies del món” per sortir de la crisi econòmica, social i sanitària sense precedents que vivim. “Treballarem colze a colze amb el Govern per complir aquests dos objectius que ens hem marcat i que també emmarca l’acord de Govern”, ha reblat.

Finalment, ha explicat que avui la Mesa del Parlament ha escollit la composició de les comissions, que es constituiran el proper divendres. Per part de Junts per Catalunya, s’assumeixen les següents presidències de comissió: Salut; Polítiques Digitals i Territori; Acció Exterior i Govern Obert; Recerca i Universitats i l’Estatut del Diputat.

 

Barcelona, 8 de juny de 2021