Junts per Catalunya es manifesta per la independència de Catalunya, la fi de la repressió i el retorn dels exiliats

Els membres de Junts han assistit als diferents actes de la Diada Nacional

En la diada d’enguany els membres de Junts han assistit a la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, que ha aplegat centenars de milers de persones als carrers per reclamar la independència de Catalunya. En la manifestació hi van participar els diferents membres de Junts com els membres de l’executiva, els presos, els consellers i conselleres del govern, diputats al Parlament, diputats al Congrés i Senadors, i regidors i membres de Junts d’arreu del territori.

 

En declaracions prèvies a la manifestació, la presidenta del Parlament Laura Borràs ha assegurat que: “Afrontem aquesta taula de diàleg amb més escepticisme, però no ens tremolaran les cames per anar-hi. Hi serem i explicarem la situació real, que el PSOE boicoteja sistemàticament el diàleg”

En la vigília de l’11 de setembre una representació de Junts encapçalada pel secretari general Jordi Sànchez, la portaveu i vicepresidenta Elsa Artadi i la presidenta de la Federació-Barcelona Pilar Calvo, van assistir al Fossar de les Moreres a l’homenatge als defensors de la ciutat de Barcelona caiguts durant el setge de 1713 i 1714. Per Jordi Sànchez: “l’1 d’octubre és l’exemple que nosaltres deixem a la història d’aquest país. És l’exemple que quan anem junts i tenim capacitat de trobar un mínim comú denominador per guanyar la independència, ho vam fer i vam guanyar” i Elsa Artadi, en la mateixa línia, va assegurar que l’1 d’octubre “va ser el dia de victòria política més gran de la nostra generació fins avui, teníem una missió, la independència, que és la mateixa que tenien els defensors de les muralles de Barcelona”.

 

En la jornada de la Diada Nacional, una representació de Junts per Catalunya encapçalada per l’executiva del partit i els presos, ha fet l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova. Secretari General Jordi Sànchez: “Com a ciutadans del país que volem construir una república catalana independent, hem de sortir al carrer i demostrar que estem disposats a no renunciar cap de les nostres posicions per guanyar democràticament el dret a ser nació.”

 

 

 

Els membres de Junts tambe han participat a l’acte d’Òmnium: “Fem-nos lliures!”

 

Finalment la presidenta Laura Borràs, el vicepresident Jordi Puigneró, el secretari general Jordi Sànchez, els consellers i diversos líders de Junts han assistit a l’acte institucional de la Diada.