Junts per Catalunya es conjura per “fer un pas endavant” i “crear un projecte útil per a La Noguera i Balaguer”

El secretari d’organització, David Saldoni, ha refermat la voluntat de crear “un projecte per a la independència del país, per a Balaguer i tots els municipis de la Noguera”.

Junts per Catalunya ha celebrat aquest matí a Balaguer un acte polític que forma part de la cinquantena d’actes que la formació política està fent arreu del país. La voluntat de Junts és esdevenir la primera força municipalista el 2023, i així ho han manifestat tots els participants a l’acte “Preparats a Balaguer”.

Tant la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, com el secretari d’organització, David Saldoni, han volgut incidir en la importància de La Noguera en la construcció d’un projecte de país per a tots els catalans. La consellera Cervera ha expressat la importància de la política local i ha afirmat que “si volem aconseguir la independència hem de ser cada vegada més forts, créixer com a partit, i engrandir les llistes d’arreu els 942 municipis de Catalunya”, també a La Noguera. En aquesta línia, el secretari d’organització, David Saldoni, ha posat de relleu la importància de la comarca de la Noguera en la construcció d’un projecte de país per a tots els catalans: “aquesta feina s’ha de culminar amb persones amb darrere. Per a poder fer més gran aquest projecte hem d’aspirar a ser presents a totes les institucions possibles.”

A l’acte també hi han participat el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; l’alcalde de Penelles i coordinador de Junts a la vegueria de Lleida, Eloi Bergós; el coordinador comarcal, Marc Solanes i la coordinadora local, Gemma Trilla.

Jordi Fàbrega, en el Dia Mundial de les Muntanyes, ha volgut fer un avís al risc de despoblament en què es troba precisament “el territori de les muntanyes” i ha criticat que “ara a Catalunya, les oportunitats depenen més del codi postal que del talent de les persones.” Precisament, ha dit “Junts és l’únic partit que defensa el país i el territori. Necessitem oportunitats, no subvencions.”

Al seu torn, a nivell local, el coordinador de vegueria de Junts, Eloi Bergós, ha afirmat que “la feina ara és de la comarca de la Noguera i també de totes les comarques del país per poder afrontar l’embat amb l’Estat”. El coordinador comarcal, Marc Solanes, ha manifestat en la mateixa línia que “hem de continuar fent partit i fent govern amb mirada territorial. La independència comença a cada municipi.” Per la seva banda, la coordinadora local, Gemma Trilla, ha manifestat que “per a generar oportunitats hem de tenir en compte des del poble més petit de la Noguera fins a la capital de la comarca. Sumem les persones grans per la seva experiència i els joves per la seva empenta. Volem gent que vingui de tot arreu, per això ens diem Junts.”

En acabar l’acte, tots els assistents han fet una visita inaugural a la nova seu de Junts a Balaguer i la Noguera.

 

Balaguer, 11 de desembre de 2021.