Junts per Catalunya emplaça Pedro Sánchez a explicar al Parlament la seva proposta per Catalunya

La vicepresidenta i portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha assegurat que si Pedro Sánchez té alguna cosa a oferir, ho ha d’explicar a la Cambra catalana, “que és on rau la sobirania popular”

 

 

La vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha emplaçat el president espanyol Pedro Sánchez a explicar al Parlament la seva proposta per Catalunya, “perquè és allà on rau la sobirania popular, on hi som representats tots. Si té prou coratge, que no se’n vagi a un acte per invitació, sinó que vagi el Parlament de Catalunya”. Així s’hi ha referit després que el president espanyol hagi fet una conferència al Liceu de Barcelona aquest dilluns al matí. “Si té alguna cosa a oferir, que ho expliqui al Parlament i que es voti. Que intenti convèncer a la majoria independentista sobre la seva proposta”, ha reblat. En aquest sentit, Artadi ha insistit que si Pedro Sánchez vol escotar la societat catalana, “que deixi de muntar-se uns actes electoralistes, partidistes i de pur màrqueting com el que ha fet aquest matí”, un acte que ha qualificat de discurs fals i buit de contingut.

 

 

Pel que fa als indults, la vicepresidenta del partit ha reiterat que “no són un acte polític, ni cap acord polític amb els presos”. “El govern espanyol s’ha vist obligat a publicar els indults per les pressions internacionals que fa mesos i anys que està patint”, ha dit Artadi, i ha seguit dient que ara que han arribat els casos dels presos polítics a Estrasbrug, “no vol que l’enganxi la sentència amb els presos i preses polítiques a la presó”.

A més, la portaveu ha assenyalat que els indults no aturen la repressió que pateixen les més de 3.300 persones represaliades i que només l’amnistia “és la solució”. Per això, també ha emplaçat l’estat espanyol a retirar les causes que estan al jutjat número 13 “per poder exercir un diàleg d’igual a igual”. “Ens sembla molt cínic que avui Pedro Sánchez des de Barcelona digui que s’ha acabat la via judicial quan aquesta mateixa tarda hem d’anar a acompanyar els nostres companys al jutjat número 13”, ha reblat finalment.

 

Barcelona, 21 de juny de 2021