Junts per Catalunya denuncia una nova agressió contra el model d’escola catalana

Des de Junts per Catalunya demanem al Departament d’Educació que exerceixi la seva responsabilitat per preservar-lo davant les injerències d’associacions espanyolistes

El Departament d’Educació ha ordenat a tots els centres educatius públics de Catalunya –de primària, secundària i batxillerat– que enviïn totes les seves programacions didàctiques en castellà a l’associació Hablamos Español. Les direccions dels centres tenen quinze dies naturals de coll, fins el 15 d’octubre, per a enviar les programacions en castellà a l’associació.

Davant aquests fet, des de Junts per Catalunya, denunciem una nova instrumentalització de la llengua catalana en pretendre qüestionar el model de l’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística com a model d’èxit, que garanteix la cohesió social, els drets i les competències lingüístiques de l’alumnat.

El Servei d’educació de Catalunya i tots els centres educatius han d’estar preservats d’aquests atacs, que només qüestionen la professionalitat dels docents i el bon funcionament del sistema educatiu català.

No compartim el fet que els responsables educatius traspassin la responsabilitat als centres i als equips directius, i tampoc l’exigència de fer públiques les programacions de les assignatures que s’imparteixen en llengua castellana.

L’Estatut i la LEC determinen que el català és la llengua vehicular al sistema educatiu. Així, doncs, totes les assignatures s’imparteixen en català, excepte aquelles que són en altres llengües. Aquesta és la resposta que hauria hagut de donar el departament d’Educació, tot assumint les seves responsabilitats, en lloc de delegar-les a les direccions dels centres educatius.

Des de Junts per Catalunya, donem tot el nostre suport i reconeixement als equips directius i als docents en aquest objectiu comú de preservar el nostre model educatiu i la llengua catalana com a llengua vehicular a l’escola.

Barcelona, 08 d’octubre de 2021