Junts per Catalunya denuncia el dèficit democràtic de drets fonamentals a l’estat espanyol i el dèficit fiscal que pateix Catalunya

Ferran Roquer valora l’informe de de sindicatura de Comptes de la Generalitat i reivindica un major finançament i també insisteix en denunciar el dèficit fiscal

El diputat de Junts per Catalunya Jaume Alonso-Cuevillas ha denunciat el dèficit de drets fonamentals a l’estat espanyol i el dèficit fiscal que pateix Catalunya, arran de la intervenció posterior a la presentació dels informes que ha fet aquest dijous el Síndic de Greuges en seu parlamentària. El diputat ha assegurat que “tenim un greu dèficit i emergència democràtica dels drets fonamentals de primera generació. I això és punyent quan pensem amb el sistema judicial” ha apuntat Cuevillas, que ha destacat especialment el rol de la Fiscalia “que s’ha convertit en un òrgan repressor”.

Jaume Alonso-Cuevillas ha remarcat que no es tracta d’un problema de lleis, sinó que és un problema de “neutralitat” del sistema judicial, que “s’ha convertit en un òrgan que quan es tracta de dissidència no utilitza el dret com a mecanisme per solucionar el conflicte, sinó com a mecanisme de repressió de la dissidència”. Per això, ha reblat finalment, que seran “els tribunals internacionals els que posaran les coses al seu lloc”.

 

 

Pel que fa referència als drets socials, en què s’han tractat temes sobre l’emergència habitacional, dels dèficits en matèria de sanitat, de l’emergència climàtica, el diputat ha denunciat que “existeix un dèficit fiscal molt gran. No podem dedicar més recursos a la sanitat, borses d’habitatge o lluitar contra les desigualtats pel dèficit de finançament sistemàtic que patim”.

 

Compte general de la Generalitat de Catalunya

La sindicatura de Comptes ha presentat aquest dijous el Compte general de la Generalitat de Catalunya dels exercicis de 2016 i 2017. El diputat de Junts per Catalunya Ferran ha insistit en el dèficit fiscal històric que pateix la Generalitat i que també remarca l’informe de la sindicatura. Roquer ha detallat que des que existeix sèrie històrica, de l’any 1986, el percentatge del dèficit fiscal sobre el PIB a Catalunya ha estat del 8% de mitjana: “És metòdic i sistemàtic. Per tant, a la vista de les dades sembla evident la necessitat d’un estat que jugui a favor dels interessos de la ciutadania del país: l’estat que tindria una Catalunya independent”.

 

 

Barcelona, 29 d’abril de 2021