Junts per Catalunya demanarà la compareixença al Parlament del relator de l’informe del Consell d’Europa, Boriss Cilevics

La portaveu Mònica Sales qualifica de “publicitat enganyosa” l’anunci dels indults de Pedro Sánchez: “Han volgut vendre un producte que ja era de compra obligada per Europa”

La portaveu del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha explicat que es demanarà la compareixença al Parlament del relator de l’informe del Consell d’Europa, Boris Cilevics. Així ho ha explicat en una roda de premsa posterior a l’anunci que ha fet el president espanyol Pedro Sánchez sobre la concessió dels indults als presos polítics. Un anunci que ha qualificat de “publicitat enganyosa” perquè han volgut vendre “un producte que ja era de compra obligada per Europa”, especialment després de l’anunci del Consell d’Europa. És per això que ha instat a l’estat espanyol a aplicar el que li ha reclamat l’Estat espanyol: la llibertat dels presos polítics, retorn dels exiliats i la fi de la repressió. “És a dir, que apliqui una amnistia de facto”, ha dit.

 

 

En aquest sentit, la portaveu ha reiterat que la lletra petita dels indults confirma que seran parcials i reversibles, per tant, es mantenen les penes d’inhabilitació i si l’estat espanyol considera que els presos han comès un delicte “que certament mai han comès” els pot tornar a empresonar. “L’Estat emmordassa la llibertat dels presos polítics perquè emmordassa els seus drets fonamentals. Aquesta és la demostració que Pedro Sánchez no concedeix els indults per voluntat, sinó que ho fa obligat”, ha apuntat. És per això, que Sales ha reiterat que només l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació podran resoldre el conflicte polític que existeix entre Catalunya i Espanya. “Els indults signifiquen un alleugeriment pel dolor i la injustícia que han patit els 9 presos polítics que porten empresonats des de fa més de tres anys i mig. Són una solució́ personal. Però insistíem i reiterarem que ni significa la fi de la repressió, ni forma part de la resolució́ del conflicte”, ha dit finalment.

 

Barcelona, 22 de juny de 2021