Albert Batet

Junts per Catalunya demana mesures urgents per al sector de l’automoció

Albert Batet reitera la predisposició de Junts per fer front de manera unitària a l’atac contra la llengua: “És l’hora de l’acció, de la responsabilitat i de la cultura d’unitat”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat al president de la Generalitat mesures urgent per al sector de l’automoció, després que abans d’ahir Great Wall Motors anunciés que rebutja ubicar-se a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca. “Implica que 1.400 catalans i catalanes perdran la feina abans d’acabar l’any.  La pèrdua de cada lloc de treball és una mala notícia pel país i, més, quan afecta en bloc a centenars i centenars de persones”, ha afirmat durant la sessió de control al Parlament.

Per aquest motiu, també ha expressat la necessitat de fer un plantejament serè i amb mirada llarga sobre la reindustrialització i el model productiu del país i, en aquest sentit, ha assenyalat la oportunitat que representa el Pacte Nacional per a la Indústria”. “Des de Junts per Catalunya, defensem que cal prioritzar els criteris basats en la sostenibilitat, en l’ocupació de qualitat i en la digitalització, que són reptes cabdals en la Catalunya del segle XXI.”

El president del grup parlamentari ha aprofitat la seva pregunta al president de la Generalitat per expressar el suport i la solidaritat al secretari tercer de la mesa del Parlament, Pau Juvillà. “Junts hem de fer front a un estat autoritari i junts hem d’avançar per ser un estat independent”, ha reivindicat.

“Amb la llengua no s’hi fa politiqueria”

Batet també s’ha referit a la situació del català. “No contribuirem a fer un ús partidista de la llengua, com hem vist durant aquesta sessió de control. Amb la llengua, no s’hi fa politiqueria”, ha indicat. Així mateix, ha reiterat la disposició i la predisposició de Junts per Catalunya per fer front de manera unitària a l’atac contra la llengua catalana: “Tenim l’obligació de preservar la nostra llengua. Tenim el deure de garantir al màxim els drets lingüístics dels catalanoparlants en tots els àmbits”. “És l’hora de l’acció, és l’hora de la responsabilitat, de la cultura d’unitat i d’un consens històric que va servir per impulsar la llengua després del franquisme. El que no va acabar el franquisme, no ho acabaran ara quatre eixelebrats del nostre país”, ha sentenciat Batet.