Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol per aclarir la detenció del president Carles Puigdemont

La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, denuncia que amb la detenció del president, Pedro Sánchez demostra que no té voluntat de resoldre el conflicte polític

 

La portaveu i vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha afirmat en roda de premsa que Junts per Catalunya ha demanat explicacions al govern espanyol al Congrés dels Diputats i al Senat per aclarir dubtes sobre la detenció del president Carles Puigdemont a Sardenya, Itàlia. En aquest sentit, la portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha presentat una bateria de preguntes al Congrés i el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha demanat la compareixença del ministre del ministre de l’Interior, Fernado Grande-Marlaska per explicar el paper de la policia espanyola en la detenció. En aquest sentit, Artadi ha assegurat que “l’error més gran del govern espanyol, després de l’1 d’octubre, ha sigut mentir les institucions de la Unió Europea i el TGUE” i que aquest “trencament de la confiança mútua” afectarà els processos judicials.

La portaveu ha denunciat que la detenció del president “és una prova més que Pedro Sánchez no té cap intenció de trobar una solució política” i que la seva credibilitat ha tornat a quedar en entredit, perquè “havien volgut fer creure que negociaven una solució política amb l’independentisme, quan en realitat han constituït només una taula entre socis parlamentaris”. En aquest sentit, Artadi ha lamentat el comunicat que Moncloa va enviar el dijous a la nit, on van evidenciar que tenen una “obsessió” per empresonar el president Puigdemont. 

Artadi ha celebrat la ràpida resolució de la justícia italiana i ha agraït al govern italià i a les autoritats sardes el tracte donat al president. En aquest sentit ha assegurat que “la justícia europea garanteix les llibertats democràtiques davant un estat espanyol demofòbic que empresona per les idees”

En l’anàlisi de l’actualitat, Artadi ha fet referència als episodis de botellots i les destrosses ocasionades per aquests, que s’han viscut a Barcelona aquest darrer cap de setmana. La portaveu ha responsabilitzat l’alcaldessa Ada Colau i el seu govern dels esdeveniments succeïts: “és injustificable la manca de previsió i és gravíssim que vulguin espolsar-se les culpes”. Per aquest motiu, Junts per Catalunya ha promogut un plenari extraordinari a Barcelona on demanaran explicacions i la reprovació d’Ada Colau, Jaume Collboni, Albert Batlle i Jordi Martí Grau. En aquest sentit, Artadi ha anunciat que demanaran la dimissió d’Albert Batlle perquè “ni pren solucions ni assumeix responsabilitats”, tot i tenir “les pitjors dades de seguretat des d’abans dels JJOO”. 

 

Barcelona, 27 de setembre de 2021.