Junts per Catalunya demana al Govern fer un “pas endavant, contundent i sense fissures” en la defensa dels 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat acusats pel Tribunal de Comptes

Elsa Artadi ha assegurat que “no es pot deixar a ningú enrere i cal que la Generalitat protegeixi els seus treballadors, que han actuat en nom i per directrius polítiques del Govern”

 

 

La vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha demanat al Govern de la Generalitat fer un “pas endavant, contundent i sense fissures” en la defensa dels 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat acusats pel Tribunal de Comptes, “per no deixar a ningú enrere i protegir els treballadors que han actuat en nom i per directrius polítiques del Govern de la Generalitat”. En una roda de premsa telemàtica, Elsa ha recordat que el que van fer aquests càrrecs és part de la política del Govern de la Generalitat, “d’uns partits polítics que en diferents eleccions es van presentar amb programes electorals legítims i legals, i que, per tant, estaven exercint la seva feina. Els estan perseguint per aplicar un programa que no havia estat recorregut per part de cap institució”. És per això que la vicepresidenta del partit ha recordat que la repressió continua, que té diferents cares i que segueix afectant a 3.000 persones a Catalunya, “en un moment en què se’ns expliquen històries de ‘reencuentros i de diàleg’.

Finalment, Artadi ha criticat la reforma de la llei de Seguretat Nacional – impulsada pel PP – que ha defensat el govern del PSOE i Podemos. “Suposa una nova aberració dels i llibertats de la ciutadania”, ha reblat, per això ha emplaçat a la resta de formacions independentistes i a tots aquells partits que defensen els drets i les llibertats a l’estat espanyol a “aturar aquesta barbaritat”.

 

Rebuig contundent a les agressions LGTBIfòbiques

La vicepresidenta del partit ha condemnat les darreres agressions LGTBIfòbiques que han succeït aquest cap de setmana a Galícia i a Terrassa i ha mostrat la seva preocupació per l’increment de casos en el que portem aquest 2021. “No podem viure un juliol tan nefast com el que portem en aquest any, hem de començar a prendre mesures urgents”, ha dit finalment.

 

Roda de premsa d

 

Barcelona, 5 de juliol de 2021