Junts per Catalunya defensa una estratègia compartida de l’independentisme en la negociació dels propers pressupostos de l’estat espanyol

Albert Batet demana coordinar l’acció institucional a les diferents cambres parlamentàries perquè “quan anem junts, quan unim esforços, som més forts per defensar els interessos de Catalunya i de la ciutadania que representem”

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha emplaçat el president del Govern Pere Aragonès a teixir una estratègia compartida de l’independentisme en la negociació dels propers pressupostos de l’estat espanyol. Batet creu que s’obre una oportunitat per fer valdre la força dels partits independentistes amb aquesta negociació dels comptes generals del govern espanyol. Per això, ha demanat coordinar l’acció institucional a les diferents cambres parlamentàries perquè “quan anem junts, quan unim esforços, som més forts per defensar els interessos de Catalunya i de la ciutadania que representem”.

 

 

Durant la seva intervenció, ha aprofitat per traslladar la solidaritat als dos agents dels Mossos d’Esquadra que ahir van declarar a l’Audiència Nacional i que s’enfronten a 3 anys de presó per acompanyar el president Puigdemont. També ha traslladat al ple rebuig del Grup parlamentari a les agressions contra el col·lectiu LGTBI que s’han produït en els darrers dies a Catalunya i a la resta de l’estat espanyol.

 

L’evolució de la pandèmia i la protecció dels servidors públics

El ple del Parlament ha centrat la sessió de control en dos grans temes d’actualitat, la situació i evolució de la pandèmia i la protecció dels servidors públics per part de la Generalitat.

El diputat de Junts per Catalunya, Jordi Munell, ha celebrat que el Govern hagi posat fil a l’agulla en la defensa dels funcionaris de la Generalitat que, en l’exercici de les seves responsabilitats polítiques o tècniques, estiguin afectades pel procediment judicial que ha engegat el Tribunal de Comptes. “Celebrem que el govern defensi la presumpció d’innocència, la llibertat d’expressió dels càrrecs polítics i tècnics de l’administració”, ha dit.

 

 

D’altra banda, la diputada Anna Feliu ha mostrat la preocupació per la situació de la pandèmia a Catalunya i s’ha mostrat convençuda que el Govern hi sabrà donar resposta. A més, ha remarcat el ràpid ritme de la vacunació, que ha aconseguit que el 41% de la població a Catalunya ja hagi completat la pauta d’immunització, i més del 55% s’hagi administrat almenys una dosi. “Són unes xifres que demostren no només el compromís i l’esforç dels professionals envers les vacunacions, sinó la clara aposta de la ciutadania per vacunar-se”, ha reblat.

 

 

Finalment, la diputada Irene Negre, d’acord amb les noves mesures de reobertura i represa de l’activitat econòmica de Catalunya després de la pandèmia, ha remarcat la importància de la celebració, amb seguretat, de congressos com el Mobile, aquesta darrera setmana a Barcelona. “Són esdeveniments importants pel nostre país perquè genera un impacte directe i indirecte sobre la nostra economia. Una economia tocada per la Covid-19 i que amb esdeveniments com aquests propicien la seva recuperació”, ha dit.

 

 

Barcelona, 7 de juliol de 2021