Junts per Catalunya defensa que el Debat de Política General ha de ser un punt d’inflexió de la legislatura

El president del grup parlamentari, Albert Batet, demana un canvi de marxa per accelerar en el compliment de l’acord de Govern

 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha destacat que el proper Debat de Política General “serà el més important dels últims anys”. ​​ “Serà la prova del cotó fluix sobre l’evolució de la legislatura i, per tant, de la política catalana. Per això, entenem i defensem que el Debat de Política General ha de ser un punt d’inflexió”, ha subratllat en una roda de premsa per explicar les jornades de treball que el grup parlamentari celebra avui i demà a Girona per fixar les línies estratègiques del nou curs polític.

A parer seu, “hi ha d’haver un canvi de marxa per accelerar en el compliment de l’acord de Govern. Nosaltres hi posarem tots els esforços i esperem que sigui possible. Actuem pensant en el país. Volem reconduir la situació, volem posar-hi solució perquè es compleixi allò pel qual ens vam comprometre i que figura en l’acord de Govern”.

En aquest sentit, Batet ha celebrat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi reconegut que l’independentisme s’ha d’enfortir molt més, en la línia de constituir una direcció col·legiada de l’independentisme, tal com demana Junts per Catalunya. “Aquest el camí. És el que demanem i segur que ens hi trobarem”, ha assenyalat el president del grup parlamentari.

Així mateix, ha recordat que Junts per Catalunya també reclama el compliment dels punts de l’acord de Govern referents a la coordinació l’acció dels partits independentistes a Madrid i a la taula de diàleg amb el Govern espanyol, que hauria de centrar-se únicament en negociar l’autodeterminació i l’amnistia.

Generar oportunitats arreu de Catalunya 

D’altra banda, Batet ha indicat que, durant aquestes jornades de treball, el grup parlamentari també està treballant iniciatives parlamentàries enfocades a resoldre els problemes de la gent enmig d’un context econòmic difícil i incert. “No podem oblidar la gestió del dia a dia ni els reptes de país que tenim per davant”. També en clau territorial. Hem de donar resposta a les necessitats dels pobles, les ciutats i les comarques” perquè “hem de tenir la capacitat de generar oportunitats arreu de Catalunya”, ha recalcat.

Per això, els consellers de Junts al Govern demà també participaran en les jornades de treball del grup parlamentari, com ja han fet avui la presidenta Laura Borràs i el secretari general del partit, Jordi Turull.

Crida a participar en la manifestació la Diada

Batet ha fet una crida a la participació en la manifestació de la Diada. Hi ha més raons que mai per sortir al carrer: En l’últim any, hi continuen havent exiliats, hem sabut que l’Estat espanyol ens ha espiat massivament o que la policia s’ha infiltrat en organitzacions independentistes, hem conegut els tripijocs de les clavegueres de l’Estat amb l’Operació Catalunya, hem constatat que el dèficit fiscal augmenta i que el grau de compliment de les inversions és vergonyós… Cada any, tenim més motiu per manifestar-nos”, ha sentenciat.