Junts per Catalunya dona suport a les mesures impulsades pel Govern per fer front a la cinquena onada de la pandèmia

El president del Grup parlamentari, Albert Batet, mostra la seva preocupació per les dades epidemiològiques i reitera que les mesures preses són “necessàries per tallar el creixement exponencial de casos i que compliquen el difícil equilibri entre salut i economia”

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha defensat les darreres mesures preses pel Govern per fer front a la cinquena onada de la pandèmia. Durant la pregunta al president de la Generalitat, al ple del Parlament d’aquest dimecres al matí, Batet ha mostrat la seva preocupació per les dades epidemiològiques i ha traslladat a Pere Aragonès la plena disposició i suport de Junts per Catalunya en la gestió d’aquesta crisi. “Són mesures necessàries per tallar el creixement exponencial de casos i que compliquen el difícil equilibri entre salut i economia”, ha dit.

 

 

D’altra banda, el president del grup ha aprofitat la seva intervenció per fer una menció especial al conseller Turull, que aquest cap de setmana finalitza la travessa per la Llibertat, un recorregut que va de punta a punta del país, per agrair el suport de la gent durant els més de 3 anys de presó injusta. “Com diu el conseller Turull aquests dies: ‘Per tornar-ho a fer, hi hem de tornar a ser’. Ell hi és i nosaltres també”, ha dit finalment.

 

Lluita contra l’espionatge digital, qualificació del deute de la Generalitat i mesures per mantenir el lleure educatiu com a espai segur

Durant la sessió de control al Govern, la portaveu i diputada de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha denunciat els darrers casos d’espionatge digital i ha posat en valor el lideratge tecnològic català i l’aposta del Govern per la creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que executa polítiques públiques de protecció en matèria de seguretat a la xarxa del país.

 

 

D’altra banda, la diputada Elsa Artadi ha posat en valor les bones dades de qualificació del deute català, que puja fins a dos esglaons en la qualificació dels bons emesos pel Govern. “És una notícia molt positiva: permet tenir més instruments financers en el Govern de la Generalitat i una possible sortida en els mercats. Reflecteix la confiança dels mercats i també dels inversors en el nostre país”, ha reblat, en una intervenció on el conseller d’Economia, Jaume Giró, ha anunciat que Institut Català de Finances (ICF) avalarà els càrrecs, ex-alts càrrecs i funcionaris de la Generalitat perseguits pel Tribunal de Comptes.

 

 

Finalment, la diputada Anna Feliu ha felicitat el Govern per engegar mesures per garantir i mantenir el lleure educatiu com a espai segur, per poder donar totes les garanties possibles als infants i joves de Catalunya. Feliu ha remarcat la importància d’aquestes activitats, que compten amb una oferta de prop de 4.000 activitats en les quals hi participen 208.000 infants, motiu de pes per reiterar que “el lleure, el joc i el descans és un dret pels infants, imprescindible per al seu desenvolupament”

 

Barcelona, 21 de juliol de 2021