Junts per Catalunya culmina el procés d’eleccions sectorials i territorials i fa un pas més en el seu desplegament pel territori

El partit ha culminat el procés de configuració amb l’elecció dels equips de coordinació de 15 àmbits sectorials i ha celebrat 18 eleccions territorials arreu de Catalunya amb èxit de participació

Junts per Catalunya ha culminat aquesta setmana dos processos participatius que suposen un pas més en el desplegament del partit: les eleccions de 15 àmbits sectorials i les eleccions territorials a 18 municipis d’arreu de Catalunya. Ambdós processos han estat oberts a totes les persones afiliades al partit amb una participació destacada durant tot el procés de configuració dels òrgans, on han participat gairebé la meitat d’afiliats.

Els 15 àmbits sectorials elegits serviran per desenvolupar els diversos àmbits temàtics, potenciar el coneixement i expertesa dels seus líders; debatre, posicionar-se i aportar solucions als temes que preocupen, en tota l’amplitud i complexitat de l’organització social i econòmica del país. D’aquesta manera, el partit s’organitza internament per oferir polítiques adreçades als ciutadans, tenint en compte la realitat social i econòmica del país i alhora explicar el model i les eines de construcció nacional que integren Junts per Catalunya.

Els equips de coordinació de 15 àmbits elegits han estat: Cultura ; Benestar Social i Ciutadania ; Política Internacional; Salut; Justícia; Seguretat i Defensa; Feminisme, LGTBI+ i Igualtat de Gènere; Relacions Institucionals, Transparència i Bon Govern; Economia i Ocupació; Societat Digital i Tecnologia; Territori i Medi Ambient; Primer Sector; Societat pel Coneixement; Esport i Activitat Física; Gent Gran.

Augmenta el pes sobre el territori

Per altra banda, també s’han celebrat 18 eleccions territorials. Amb aquest procés, es reforça la voluntat de Junts per tal que el territori esdevingui una peça fonamental de l’engranatge del partit i dotem els municipis d’una estructura orgànica de nova formació. Les eleccions territorials són una mostra del treball d’expansió que s’està duent a terme des del partit, amb la voluntat de créixer i potenciar el múscul territorial a través de la seva vertebració territorial. Amb aquestes 18 noves eleccions, el partit ha aconseguit implantar tres-centes coordinacions locals al territori.

El Secretari d’organització de Junts per Catalunya, David Saldoni, ha valorat positivament la celebració d’aquestes eleccions, assegurant que “Junts ha demostrat una vegada més la seva voluntat de reforçar la musculatura del partit a nivell local, a través del caràcter democràtic en unes eleccions obertes a tots els afiliats” i que amb aquests dos processos el partit “fa un pas més en el desplegament pel territori”.