Junts per Catalunya critica “l’enduriment de les posicions del govern espanyol” per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya

Elsa Artadi anuncia que el vicepresident Jordi Puigneró i les conselleres Gemma Geis i Lourdes Ciuró deixaran les actes del Parlament “per donar pas a tres nous diputats i reforçar la feina que es fa des del Grup parlamentari”.

 

 

Junts per Catalunya ha lamentat “l’enduriment de les posicions del govern espanyol” per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya, especialment, després de les declaracions de la portaveu de l’executiu de Pedro Sánchez que advertia a l’independentisme que ‘haurien d’haver après la lliçó’. En una roda de premsa aquest dilluns al matí, la vicepresidenta del partit, Elsa Artadi, ha assegurat que no és un cas aïllat, ja que es tracta d’unes actituds “superbes” que també està mostrant Salvador Illa al Parlament o el mateix Pedro Sánchez. “Ens preguntem si aquesta és l’actitud de Pedro Sánchez i del socialisme en general”, ha dit, i ha seguit assegurant que caldrà veure “quin recorregut tindrà la taula de diàleg si ja d’entrada arriben amb aquesta actitud. Potser no caldrà esperar dos anys”.

 

D’altra banda, la vicepresidenta ha mostrat el suport de l’Executiva al conseller Giró amb la feina que està fent per defensar i donar cobertura als servidors públics, càrrecs i ex-alts càrrecs de la Generalitat que han d’afrontar les multes del Tribunal de Comptes. “Valorem positivament la determinació del conseller davant d’un Tribunal de Comptes que segueix embogint i perseguint a la ciutadania i servidors públics del govern català pel fet de ser independentistes i aplicar el seu programa electoral”, ha reblat.

 

Relleus al Grup parlamentari de Junts per Catalunya

Artadi també ha anunciat que el vicepresident Jordi Puigneró i les conselleres Gemma Geis i Lourdes Ciuró deixaran les actes del Parlament “per donar pas a tres nous diputats i reforçar la feina que es fa des del Grup parlamentari”.

 

 

Incendis de la Conca de Barberà

Finalment, la vicepresidenta ha fet una menció especial a tots els efectius que estan treballant en l’extinció dels incendis de Sant Martí de Tous i Santa Coloma de Queralt i ha traslladat el suport de Junts per Catalunya a la ciutadania que també està afectada per la situació. En aquest sentit, ha fet una nova crida a “la responsabilitat de tots per evitar més incendis”.

 

 

Roda de premsa d

 

Barcelona, 26 de juliol de 2021