Junts per Catalunya constata que “així no podem seguir” i emplaça ERC a complir l’acord de govern

Un cop analitzats els resultats de l’auditoria de l’acord de govern, l’executiva de Junts ha decidit per unanimitat treballar fins al debat de política general i analitzar els resultats

 

En la primera roda de premsa del nou curs polític, la presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull han afirmat que “així no podem seguir” i han emplaçat ERC a complir l’acord de govern. Avui s’han conegut els resultats de l’auditoria de l’acord de govern amb ERC. 

El balanç de l’auditoria pel que fa al bloc sectorial és positiu. Però, en canvi, en referència a l’eix nacional i el procés d’independència, la valoració és negativa. “Així no podem seguir. Vam signar un acord de govern que ens acostés a construir les condicions per culminar allò pel qual va néixer Junts, que és la independència”, ha afirmat el secretari general.

Turull ha destacat tres aspectes que no funcionen: la taula de diàleg, la constitució d’una direcció estratègica independentista, i la pretesa unitat estratègica de l’independentisme al Congrés dels Diputats.

La presidenta Laura Borràs també ha afirmat que “no podem continuar així” i ha afegit que “som aquí per treballar per redreçar el camí cap a la independència”. La presidenta ha anunciat que “hem fet aquesta auditoria i, per unanimitat, s’ha aprovat treballar fins al debat de política general i analitzar els resultats”. Borràs també ha afirmat que “no tenim dret a fallar la gent o que tantes persones se sentin decebudes. Som aquí per culminar la independència”

“Hem decidit per unanimitat que el que farem és concentrar tots els esforços perquè la gent pugui dir que ara sí que val la pena seguir i mobilitzar-se”, ha afirmat Turull. I per això, Junts emplaçarà, no només ERC, amb qui té un acord que vol que es compleixi, sinó també les forces independentistes i els agents socials “per veure com ho podem fer més i millor i trobar el traçat”. En aquesta línia, Turull ha afirmat, però que en cap cas es plantegen un nou acord de govern, sinó que demanen que es compleixi l’acord signat. 

 

Girona, 29 d’agost de 2022.