Junts per Catalunya aposta per fer un front comú a Madrid per encarar les negociacions dels Pressupostos Generals de l’Estat

Elsa Artadi urgeix les forces independentistes a “teixir complicitats en tot allò que sigui d’interès, no només pels partits independentistes, sinó pel conjunt de la ciutadania catalana”

 

 

L’Executiva de Junts per Catalunya s’ha reunit en la seva totalitat i de forma presencial,  per primera vegada, en una reunió que s’ha fet al Montseny aquest dilluns al matí. En la reunió, hi ha participat també el vicepresident Jordi Puigneró, en representació del Govern i, com a excepció i de forma telemàtica, l’alcaldessa de Girona i diputada al Parlament, Marta Madrenas, que avui rebia el conseller Jordi Turull en la seva travessa per Catalunya.

En la roda de premsa que ha tingut lloc a mitja jornada de treball, la vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha demanat fer un front comú a Madrid per encarar les negociacions dels Pressupostos Generals de l’Estat. Artadi ha urgit les forces independentistes a “teixir complicitats en tot allò que sigui d’interès, no només pels partits independentistes, sinó pel conjunt de la ciutadania catalana”. En aquest sentit, ha dit que seria un error no aprofitar aquesta situació per no negociar uns pressupostos que corregissin el dèficit fiscal de Catalunya i la manca d’inversió en infraestructures, però “sobretot seria un error garantir-li uns pressupostos a Pedro Sánchez quan encara no sabem si estaria disposat a seure a la taula de diàleg. Necessitem saber si Pedro Sánchez està disposat a dialogar, a negociar i a parlar del dret a l’autodeterminació, de què decideixi el poble de Catalunya i d’una amnistia real”.

 

 

Jocs Olímpics d’hivern: Pirineus-Barcelona

L’Executiva de Junts per Catalunya ha reiterat la seva voluntat de presentar la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern, i ha assegurat que és un projecte que es presenta “com una prioritat política per lluitar contra el despoblament rural; com una aposta pel relleu generacional; i per una mobilitat sostenible”“Són un projecte de planificació i projecció del territori a 30 anys vista” ha reblat.

 

Un any de partit

A pocs dies de complir el primer any de la fundació del partit, Junts per Catalunya manté el mandat del referèndum de l’1 d’octubre com a prioritari i no renuncia a cap via democràtica per assolir la independència. “Som independentistes i el que volem és assolir la independència. Som els del diàleg i els de la negociació. Sempre hi hem estat. I tenim una proposta inclusiva per tot el poble català, que acull la majoria de la ciutadania, com són l’autodeterminació i l’amnistia, la fi de la repressió que exerceix l’estat espanyol”, ha dit finalment.

 

Barcelona, 12 de juliol de 2021