Junts per Catalunya apel·la a la unitat independentista per negociar els pressupostos de l’estat

La portaveu i vicepresidenta, Elsa Artadi, recorda els fets del 20 de setembre del 2017 i denuncia que encara hi ha causes judicials obertes

 

La portaveu i vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi,  ha emplaçat a ERC i la CUP a treballar plegats per encarar una negociació conjunta amb els pressupostos de l’estat: “volem convidar l’independentisme a seure i treballar conjuntament, perquè aquesta negociació sigui en benefici de Catalunya”, posant d’exemple la gestió en “inversions endarrerides, com es pateix cada dia en Rodalies i provoca ineficiències en el país”  i els incompliments amb l’ingrés mínim vital, els fons Covid i ha criticat la centralització del govern espanyol amb els fons europeus.

 

Avui que fa quatre anys dels fets del 20 de setembre, Artadi ha reclamat una vegada més que el govern de PSOE i Podemos aprovi la llei d’amnistia, perquè encara hi ha més de mil “persones perseguides per defensar idees i drets a Catalunya”. La portaveu ha recordat els fets que van succeir el 20 de setembre de 2017, quan la Guàrdia Civil va entrar a la seu d’Economia, a la de Governació, a la d’Afers Socials i al CTTI, i paral·lelament la Policia Nacional va intentar entrar a la seu de la CUP sense ordre judicial, “amb voluntat d’evitar el referèndum de l’1 d’octubre a través de la violència”. La portaveu també ha posat en valor les manifestacions que es van produir aquells dies “de manera pacífica”.  

 

En referència a la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport, celebrada ahir a Barcelona, la portaveu de Junts ha insistit que el Govern de la Generalitat i Junts “apostem pel hub internacional, que l’aeroport del Prat tingui millor competitivitat, que aposti per vols de llarg radi, preservant la llacuna de la Ricarda i amb una mínima afectació mediambiental”. En aquest sentit, Artadi ha recordat que la setmana passada, el 8 de setembre, el govern espanyol va tombar de manera “unilateral” l’acord arribat amb el vicepresident Jordi Puigneró el dos d’agost. La portaveu ha fet una apel·lació a “tornar a reclamar la posició de consens de la societat catalana i dels sectors econòmics i socials” i ha denunciat la “gestió centralitzada” de l’aeroport, amb “incompliments a nivell d’inversió i de gestió”

 

En altres qüestions d’actualitat, Artadi ha afirmat que Junts per Catalunya mostra “preocupació” pels botellots massius, perquè “cada setmana incrementa el nombre de casos d’agressions sexuals i ferits, i impedeixen el descans dels veïns i veïnes”. En aquest sentit, Artadi ha emplaçat al Govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona a prendre mesures preventives per evitar el “descontrol” dels botellots. 

 

 

Barcelona, 20 de setembre de 2021.