Junts per Catalunya anuncia el retorn de tots els préstecs rebuts per sufragar la campanya del 14-F

Es farà un retorn dels préstecs que van fer 522 persones per un import d’1,5 milions d’euros

 

Junts per Catalunya retornarà en els propers dies tots els préstecs personals que es van rebre per sufragar la campanya de les eleccions del 14 de febrer. Els préstecs els van fer 522 persones per un import total d’1.409.840 euros, que és la xifra que es retornarà a més de 11.156,67 € en interessos. Els préstecs fets són de diferents imports i van des de 1.500€ a 30.000€.

 

En roda de premsa aquest dilluns al matí, la vicepresidenta del partit, Elsa Artadi, ha assegurat que amb aquest retorn “Junts esdevé un partit sense deutes”, i ha afegit que “no devem res a cap entitat financera ni tampoc a cap particular. Fem una valoració molt positiva de la iniciativa de crèdits personals que ens va permetre cobrir pràcticament tot el pressupost de la campanya, que va ser d’1’5 milions d’euros”. La portaveu ha agraït a totes les persones que van fer préstecs i ha afirmat que amb aquest retorn “Junts representa una nova manera de fer política. Creiem en la transparència i ho posem en pràctica”.

 

D’altra banda, en referència a la taula de diàleg, la vicepresidenta ha criticat que el PSOE no hagi fet encara cap proposta concreta: “estem igual que fa un any i mig, quan el 6 de febrer es va reunir la taula per primera vegada”. Artadi ha assegurat que el govern espanyol està boicotejant la taula de negociació, en vetar temes com el dret a l’autodeterminació i l’amnistia i que si no accepta negociar-los o no aporta cap proposta concreta, “la mesa durarà molt poc” i que “no pot ser una taula per parlar de competències, com l’aeroport o la transferència de rodalies”. La portaveu ha apel·lat a la unitat de l’independentisme per exercir pressió a la taula de diàleg, però ha avisat que “l’èxit de la taula dependrà de si nosaltres som escèptics o no, dependrà de quina pressió podem exercir i quina voluntat te el govern espanyol”.

 

En aquest sentit, la portaveu de Junts ha demanat una rectificació al diputat del PSC Salvador Illa, per dir en una entrevista que els darrers deu anys han estat els pitjors dels últims 300 a Catalunya: “és un insult a la memòria de les víctimes del franquisme, de la guerra civil, impropi d’un representant polític democràtic”.  Artadi ha denunciat que amb aquestes declaracions “estem veient la pitjor cara del PSC”.

 

En resposta a les preguntes dels periodistes, Artadi ha agraït a la presidenta del Parlament Laura Borràs per tenir la iniciativa d’enviar una carta als representants parlamentaris europeus i a la presidenta de la Comissió Europa, que rescatin urgentment a 50 dones diputades de l’Afganistan.

 

 

 

 

Barcelona, 30 d’agost de 2021