Junts per Catalunya adverteix que seria un menysteniment que Pedro Sánchez no presidís la taula de diàleg

La portaveu de Junts, Elsa Artadi, avisa que l’absència del president espanyol cronifica el conflicte 

 

 

En roda de premsa aquest dilluns al matí, la portaveu i vicepresidenta, Elsa Artadi, ha advertit que seria un menysteniment que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no presidís la taula de diàleg. Artadi ha avisat que “el fet que Pedro Sánchez no hi sigui menysté la taula i la Generalitat de Catalunya”, que aquest debat “no ajuda a resoldre el conflicte polític” i ha acusat al president del govern espanyol de seguir “cronificant el conflicte”.  La portaveu, a més, ha denunciat que encara no hi hagi ordre del dia, ni data, ni composició per a la taula, que presumptament s’ha de reunir la setmana que ve. La portaveu de Junts assegura que “valorarem sobre els fets, que és un dels motius pels quals hi som, i no pas sobre promeses”.

 

La portaveu de Junts ha aprofitat per animar a la ciutadania i als afiliats del partit que participin dels diferents actes de la Diada Nacional de l’11 de setembre: “per a nosaltres és una fita important, ha sigut sempre un espai de trobada de l’independentisme, on mostra la seva força, i ha de ser una manera de reivindicar l’1 d’octubre, que va ser un referèndum i ja ens vam autodeterminar”.

 

En altres temes d’actualitat política, l’executiva de Junts ha valorat positivament el consens assolit al Govern aquest cap de setmana sobre la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat en els termes pactats pel vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el passat dia 2 d’agost. En referència a la llacuna de la Ricarda, Artadi ha assegurat que per al Govern la preservació d’aquesta llacuna és una línia vermella: “el pla del PSOE i Comuns presentava un únic projecte que afectava la llacuna de la Ricarda i fins que no arriba l’acord del vicepresident Puigneró el 2 d’agost no es posen línies vermelles”.

 

Junts ha reclamat una vegada més la gestió de l’aeroport del Prat “per tenir un aeroport competitiu a nivell internacional i per deixar que la nostra capital de referència sigui Barajas”. La portaveu ha assegurat que “necessitem un aeroport que sigui un hub internacional, que arribin vols internacionals, amb condicions ambientals, que som els únics que les hem posat” i ha denunciat que els que estan en contra de l’ampliació del Prat estan perjudicant l’aeroport de Reus i el de Girona.

 

En referència a les declaracions de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegurant que “no hi ha cap condició per plantejar un referèndum, la gent no està per tonteries”, Artadi ha assegurat que s’escuda en altres temes per tapar la seva “nefasta gestió”,“després d’estar degradant la ciutat i estar perdent el control sobre els actes d’incivisme”. La portaveu ha denunciat que les declaracions son “insultants per a la ciutadania i els consensos del 80% quan es refereix com a ‘tonteries’ quan parla del dret a l’autodeterminació”.

 

 

 

Barcelona, 6 de setembre de 2021