Junts per Catalunya adverteix que no es confongui la taula de diàleg amb les comissions de traspassos entre la Generalitat i l’estat espanyol

Jordi Sánchez, demana al president Aragonès que la reunió que tindrà amb Pedro Sánchez “abordi de forma immediata el dret a l’autodeterminació i l’amnistia”

 

 

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha advertit que no es confongui la taula de diàleg amb les comissions de traspassos entre la Generalitat i l’estat espanyol. Així s’hi ha referit, per parlar de la reunió entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez, que es durà a terme demà dimarts. Sánchez ha demanat al cap de l’Executiu que “mantingui intacte el compromís d’abordar de forma imminent i immediata l’exercici del dret a l’autodeterminació i el reconeixement de l’amnistia. Quan parlem de resoldre el conflicte polític hem de parlar d’aquestes dues qüestions. Això és el que espera el 52% dels electors”. També ha emplaçat Aragonès a requerir al govern de l’Estat que incorpori les recomanacions de l’informe del Consell d’Europa, que demana el retorn dels exiliats, amb seguretat, i la reforma del delicte de sedició, entre altres qüestions. En aquest sentit, ha reiterat que “la comissió de traspassos no és ni pot ser l’espai que necessita desenvolupar la taula de diàleg i de negociació. Confondre els dos espais és fer un feble favor a la resolució del conflicte i l’autogovern”.

D’altra banda, el secretari general ha anunciat que demà al Congrés dels Diputats , el Grup parlamentari a Madrid, presentarà una proposició no de llei perquè el Congrés de Diputats avali que l’Advocacia de l’Estat deixi de formar part de l’acusació contra les persones que estan fent front a l’acusació davant del Tribunal de Comptes. Aquesta és una de les actuacions que el partit té previstes les properes setmanes, “per tal de fer ben present que la repressió continua activa i que, per tant, no podem abaixar la guàrdia, ni deixar de denunciar ni deixar de portar a organismes internacionals europeus la petició de suport perquè sabem què és l’única via que s’ha demostrat eficaç per acabar amb la repressió de l’Estat espanyol”.

 

 

Junts per Catalunya restitueix la militància a Eduard Pujol

L’Executiva del partit ha acordat restituir la militància a Eduard Pujol després de constatar que no hi ha cap via judicial oberta.

 

Roda de premsa de Jordi Sànchez (28/6/21)

 

Barcelona, 28 de juny de 2021