Junts aposta per vertebrar amb altres forces polítiques una majoria alternativa al PSC per governar la Diputació de Barcelona

Portaveu Josep Rius:  “Obrirem converses amb tots els grups per fer-ho possible”

 

 

Junts per Catalunya està treballant per tenir una majoria alternativa al PSC per governar la Diputació de Barcelona. El portaveu i vicepresident de la formació, Josep Rius, ha explicat en roda de premsa que el partit “vol vertebrar amb altres forces polítiques una majoria més àmplia que la que té el PSC” i per això la formació obrirà converses amb tots els grups per fer-ho possible. El portaveu ha avisat que “l’operació d’estat a Barcelona per impedir que l’independentisme governés a la capital de Catalunya marca un abans i un després” i ha afegit que “el que va passar a l’ajuntament de Barcelona, amb el pacte entre el PSC, Comuns i el PP, per impedir l’alcaldia de Xavier Trias és un exemple de mala política, d’usar la mentida com a arma política”

Per altra banda, l’executiva del partit, reunida avui, ha fet un balanç dels resultats de les eleccions municipals i de les negociacions posteriors per constituir alcaldies, consells comarcals i ens supramunicipals. En aquest sentit, Rius ha posat de relleu que Junts és el partit amb més alcaldies del país, concretament 336: “som la primera força en nombre d’alcaldies i que participa en més governs municipals”. D’aquests municipis, a 274 Junts governa amb majoria absoluta. El partit té l’alcaldia en deu capitals de comarca i és la formació que ha guanyat més consells comarcals, 19. 

 

27 de juny de 2023.