Junts lamenta que Salvador Illa utilitzi la problemàtica dels refugiats com “excusa” per “fer xantatge” al president Aragonès perquè participi a la conferència de presidents autonòmics

La portaveu i vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi, afirma que Catalunya està donant una “resposta exemplar, sense tuteles” i que la conselleria de Drets Socials, amb Violant Cervera al capdavant, ja ha previst la infraestructura per garantir l’acollida de refugiats

 

Junts per Catalunya lamenta que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, utilitzi la problemàtica dels refugiats “com excusa per fer xantatge al president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè participi a la conferència de presidents autonòmics”. En roda de premsa, la portaveu i vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi, ha defensat que “Catalunya està donant una resposta exemplar, sense tuteles”, en aquest sentit ha destacat que el departament de Drets Socials ja ha previst tota la infraestructura necessària per garantir aquesta acollida. El Govern té un comitè de coordinació per abordar el conflicte d’Ucraïna. Aragonès ja va declinar assistir a la conferència de presidents autonòmics. 

Seguint amb Ucraïna, la portaveu ha lamentat una vegada més que la guerra continua i que “està provocant milers de morts, la majoria civils, i a hores d’ara ja ha obligat a un milió i mig de persones a desplaçar-se, el major moviment de refugiats d’aquest segle”. Artadi ha tornat a insistir en que la invasió de Rússia a Ucraïna “no només posa en risc la sobirania i la llibertat d’Ucraïna, sinó que posa en risc tot Europa” i ha defensat que “en aquests moments defensar la sobirania i la democràcia d’Ucraïna és defensar Europa”. Des de Junts es demana la “màxima implicació possible a la UE i l’OTAN per aturar la invasió russa” i donen suport a les sancions econòmiques i l’enviament d’armes a Ucraïna. La portaveu ha agraït les mobilitzacions de les persones a Catalunya que es desplacen per ajudar i el lideratge que exerceix la consellera d’Exteriors, Victòria Alsina, que coordina les diferents accions i el govern de la Generalitat que participen per donar tot el suport a la població d’Ucraïna. 

En altres qüestions d’actualitat, la portaveu ha fet referència a la llei d’emergència habitacional, que avui entra en vigor i que el Parlament va aprovar el passat 23 de febrer. La portaveu celebra l’entrada de la llei: “agrair la feina que ha fet tothom, per part de Junts, han aconseguit que la llei serveixi alhora per protegir les famílies vulnerables, que ja era el seu primer objectiu, però que també serveixi per preservar els drets dels propietaris”. En aquest sentit ha afirmat que “necessitem que es mantingui l’equilibri dels dos drets, que no s’imposi en els petits propietaris la responsabilitat, que no els hi pertoca”

Per altra banda, Junts ha felicitat l’elecció del president Carles Puigdemont com a president del Consell per la República: “expressem tot el nostre suport a un organisme que ha de liderar l’estratègia de l’independentisme per continuar el camí cap a la independència”. La portaveu ha tornat a fer una crida als partits a sumar-se al Consell per la República, compartir i treballar de manera consensuada l’estratègia: “és imprescindible i és el que la gent ens demana al carrer”

En la roda de premsa, Artadi ha anunciat que aquesta és la seva última roda de premsa. Deixarà de ser portaveu del partit per centrar-se en aconseguir l’alcaldia, ara que és candidata de Junts a la capital: “és el moment de prendre la decisió per reforçar el meu lideratge a Barcelona i abocar-hi tota l’energia per guanyar l’alcaldia. Per reforçar el projecte de Junts a Barcelona i provocar el canvi que necessita la capital”. El proper portaveu serà el vicepresident del partit, Josep Rius. 

 

Barcelona, 7 de març de 2022.