Albert Batet i Jordi Fàbrega

Junts lamenta que el Govern redueixi la inversió a l’Alt Pirineu en els Pressupostos del 2023

 

El grup parlamentari presenta iniciatives al Parlament per a l’execució de la segona fase de millora i condicionament del pas de Comiols o l’impuls del Grau d’Infermeria

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet,  ha criticat que el Govern hagi reduït la inversió a l’Alt Pirineu en els Pressupostos de la Generalitat del 2023 respecte a l’any passat, que aleshores va elaborar l’exconseller Jaume Giró. “És molt preocupant i injust. No hi poden haver comarques de primera i de segona”, ha afirmat aquest matí durant una atenció als mitjans de comunicació, acompanyat del diputat i vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega. 

Batet ha afirmat que “el Govern del president Aragonès no contribueix a generar les oportunitats que mereixen els ciutadans d’aquestes comarques. No es pot pretendre governar la Catalunya sencera, sense tenir en compte el Pirineu”. Per això, Junts per Catalunya va presentar 58 esmenes als Pressupostos per a la vegueria del Pirineu, que el Govern va rebutjar, i continuarà fent feina per defensar l’Alt Pirineu i revertir l’abandonament de l’Executiu en aquestes comarques.  

En aquesta línia, Fàbrega ha explicat la moció presentada al Parlament per defensar l’equilibri territorial i diversos projectes del Pirineu: “Com l’execució, durant aquest any 2023, de la segona fase del projecte de millora i condicionament del pas de Comiols a L-512 i C-1412b, l’impuls del Grau d’Infermeria o els 4 milions per millorar l’edicifi d’INEFC Pirineus. Són iniciatives de Junts, que el Govern de la Generalitat va deixar aparcades. Ara, gràcies a les demandes de Junts, s’han començat a activar”.  

Batet ha visitat durant dos dies les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell per explicar diverses iniciatives que el grup parlamentari ha tirat endavant i que té previst impulsar davant la manca de compromís del Govern de la Generalitat amb l’Alt Pirineu.