Junts lamenta que “el diàleg social” de la reforma laboral exclogui la immensa majoria de treballadors, autònoms i pimes catalanes

Nogueras: “Han ignorat el 99,8% del teixit empresarial de Catalunya”

 

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha explicat aquest dijous el vot negatiu de la seva formació a la reforma laboral del Govern espanyol. “Vostès van prometre derogar la reforma laboral del PP i el que porten avui és una reforma laboral feta per i per a les grans empreses“, ha lamentat Nogueras, que retreu que “s’hagi ignorat el 99,8% del teixit empresarial de Catalunya“. I ha afegit: “Han pactat un pedaç amb els de sempre i des de dalt” i han exclòs la immensa majoria de treballadors de Catalunya, les pimes, que representen més del 60% del PIB i el 70% de l’ocupació, i els més de 600 mil autònoms.

 

Nogueras ha llançat una pregunta la vicepresidenta segona i ministra de Treball: “Està disposada a modificar l’article 84 de l’Estatut del Treballador, com demanen els sindicats i patronals catalanes, i el Govern de la Generalitat? Està aquest Gobierno disposat a tornar les competències que corresponen a la Generalitat i que el PP va prendre? Ho dubto perquè vostès estan fent el mateix”, ha dit, abans d’insistir: “Respectarà el marc català de relacions laborals?”. Finalment, la portaveu ha assegurat que “el diàleg social a Espanya no parla català“.

 

 

 

 

Madrid, 3 de febrer de 2022